Bez kategorije

RECITE SALU: ZBOGOM!

213 pregleda
Pixabay

Četiri napitka koja ga tope na stomaku.

Pića puna kalorija i šećera mogu prilično da doprinesu stvaranju sala na stomaku. Stručnjaci preporučuju nekoliko napitaka koja mogu da ubrzaju topljenje sala u tom za mnoge problematičnom delu tela.

Pića bez kalorija: Zašećerena pića puna su kalorija i mogu da povise šećer u krvi kao i količinu sala na stomaku. S druge strane, napici bez kalorija mogu da doprinesu topljenju sala na stomaku.Najbolje takvo piće svakako je voda, a studije sugerišu da povećanjem količine vode koju pijete u toku dana, možete da ubrzate metabolizam, pa telo može efikasnije da sagoreva masti.

Zeleni čaj: sadrži kofein i katekine, bioaktivne biljne spojeve.„Ove dve komponente mogu da povećaju oksidaciju sala, odnosno ubrzaju njegovo sagorevanje. Ipak, ispijanje zelenog čaja neće magično da otopi svo salo sa stomaka, ali može da pomogne, kaže nutricionista Rakel Dikman.

Crni čaj: Ako ne volite gorak ukus zelenog čaja, tu je crni čaj. Bogat je falvonoidima i zdrav za srce, pa može da pomogne pri snižavanju krvnog pritiska. Ti isti flavonoidi igraju veliku ulogu i u redukciji sala na stomaku.

Kafa: Konzumiranje pića koja sadrže kofein, poput kafe, pokazalo se kao efikasan način za supresiju apetita kod pojedinih ljudi. To može da smanji dnevni unos kalorija, a samim tim i salo na stomaku. Deo istraživanja pokazao je da kofein stimuliše termogenezu, proces koji naše telo podstiče da proizvodi više toplote i sagoreva više kalorija, preneo je portal „Kliks.

(Izvor Sputnjik)

O autoru

administrator

Ostavite komentar