TAKNUTO ĆAKNUTO

RIBE SA OBA POLA

568 pregleda
I muške i ženske (IFL sajens)

Kontracepcija škodi ribama, ustanovili su na Univerzitetu Ekster (Velika Britanija). Kako?! Barem jedna od pet muških u engleskim rekama postala je interpolna – s muškim i ženske odlikama – zbog tableta protiv začeća. Ispitivanje je sprovedeno na 50 mesta, piše „IFL sajnes”.

U velikoj meri se smanjila količina sperme,a najneobičnije je da su neke, čak, počele da polažu jajašca. Naime, najčešće korišćenje pilule za kontrecepciju sadrže ženske hormone estrogen i progesteron. Iako se izričito ne navodi, moglo bi se pretpostaviti da velika količina ovih kemikalija završi u kanalizaciji preko urina ili u vidu bačenih tableta, uzrokujući feminizaciju riba.

U opticaju je, barem, 200 drugih jedinjenja za koja se zna da koji menjaju fiziologiju organizma, među kojima su sredstava za čišćenje, kozmetika i plastika.

O autoru

Stanko Stojiljković

1 komentar

  • Poštovani, dobronamerno sam predložio da se oko „RIBE SA OBA POLA“ skenira (nacrta) na zaštitne maske i da se maska postavi preko glave da bi sprečila napadanje vrana i drugih predatora ( mnoge divlje životinje napadaju s leđa -poznato). – Izvinjavam se autoru slike jer ga nsam citirao. Mitar

Ostavite komentar