ТАКНУТО ЋАКНУТО

РИБЕ СА ОБА ПОЛА

И мушке и женске (ИФЛ сајенс)

И мушке и женске (ИФЛ сајенс)

Контрацепција шкоди рибама, установили су на Универзитету Екстер (Велика Британија). Како?! Барем једна од пет мушких у енглеским рекама постала је интерполна – с мушким и женске одликама – због таблета против зачећа. Испитивање је спроведено на 50 места, пише „ИФЛ сајнес”.

У великој мери се смањила количина сперме,а најнеобичније је да су неке, чак, почеле да полажу јајашца. Наиме, најчешће коришћење пилуле за контрецепцију садрже женске хормоне естроген и прогестерон. Иако се изричито не наводи, могло би се претпоставити да велика количина ових кемикалија заврши у канализацији преко урина или у виду бачених таблета, узрокујући феминизацију риба.

У оптицају је, барем, 200 других једињења за која се зна да који мењају физиологију организма, међу којима су средстава за чишћење, козметика и пластика.

О аутору

Станко Стојиљковић

1 коментар

  • Поштовани, добронамерно сам предложио да се око “RIBE SA OBA POLA” скенира (нацрта) на заштитне маске и да се маска постави преко главе да би спречила нападање врана и других предатора ( многе дивље животиње нападају с леђа -познато). – Извињавам се аутору слике јер га нсам цитирао. Митар

Оставите коментар