TAKNUTO ĆAKNUTO

ROBOTI SA DIPLOMAMA

193 pregleda

Prisustvuju virtuelnoj ceremoniji diplomiranja umesto studenata.

S obzirom da su škole sada zatvorene, neki učenici neće moći da prisustvuju jednoj od najvećih prekretnica u svom životu – maturiranje i diplomiranje. Izgleda da se ljubav koju Japanci gaje prema robotima isplatila jer su na Univerzitetu Business Breakthrough u Tokiju studenti koristili robote kao avatare kako bi im omogućili da virtuelno prisustvuju ceremoniji diplomiranja.

Prema rečima jednog studenta, Kazuki Tamura, „Mislim da je ovo zaista novo iskustvo dobiti diplomu na javnom mestu dok sam zapravo u privatnom prostoru. Zanimljivo je da ovo nije prvi put da se ceremonija diplomiranja održava u Japanu zbog epidemije koronavirusa. Prošlog meseca, pisali smo da je jedna osnovna škola održala ceremoniju maturiranja u Minecraft-u kojoj su đaci prisustvovali kao virtuelni avatari u igri.

Robote koji se koriste u ovoj ceremoniji diplomiranja kreirala je kompanija ANA Holdings i poznatiji su kao Newme. Takođe, robotima je dodeljena uniforma za diplomiranje, kape i ogrtači, koje su nosile kako bi predstavljali studente koji su diplomirali. Roboti su takođe imali tablete na kojima su bila prikazana lica studenata. Nema sumnje da je ovo zanimljiv pristup za koji se univerzitet nada da će druge škole i fakulteti usvojiti u ovom kriznom vremenu kako bi pomogle suzbijanju nepotrebnih masovnih okupljanja.

(Izvor PC Press)

O autoru

administrator

Ostavite komentar