TAKNUTO ĆAKNUTO

ROBOTI ZA SEKS SU OPASNI

741 pregleda
Lutka za uživanje (Vikipedija)

Da li da kupite lutkuza seks – to je pitanje biti il` ne biti. Roboti preuređeni da liče na ljude uveliko služe za intimnu zabavu. Zamislite da neki zlonamerni provaljivač promeni nešto u porgramu igračke za odrasle i naredi joj da vas ubije na vrhuncu uživanja!

Nik Paterson sa Univerziteta Dikin (Australija), upravo, tako nešto naslućuje, jer je danas znatno lakše provaliti (hakiranje) u robote nego u mobilne telefone ili računare. Jasno da je ove sorave, takođe, imaju operativni sistem, i ako se povežu sa interenetom eto zgodne prilike za provaljivanje.

U prodaji preovlađuju, inače, lutke nalik ženama, toliko slične prirodnim da su pojedini vlasnici počeli da s njima sklapaju brak. U sledećih desetak godina to će postati uobičajeno, najavljeno je u jednom skorašnjem istraživanju.

Najnovija zvezda kompanije „Ebjus krijejšns“, Harmoni, predstavlja vrhunac ove tehnologije. Napravljena je od silikona, ručno obojena i izgleda prilično stvarno, a opremljena je veštačkom inteligencijom koja joj omogućuje da lako pamti i brzo uči.

Očekuje se da će uskoro biti sposobna da uspostavi snažnu emocionalnu vezu s vlasnikom, a to znači da će zapamtiti kakada mu je rođendan, koja hranu voli, kakve filmove najradije gleda i muziku sluša, šta ga razveseli i, naravno, kako da mu omogući nezaboravano seksualni uživanje.

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar