МЕЂУ ИЗМЕЂУ

РУСКИ БИОЧИП ЗА КОРОНУ

Спутњик/Владимир Песнаја

Руска служба за фитосанитарни надзор (Роспотребнадзор) почела је рад на развоју биочипа за тестирање вируса корона, саопштено је на сајту компаније.

Роспотребнадзор је објавио резултате комплексног истраживања ковида које је рађено у Нижегородском институту епидемиологије и микробиологије „Блохина. „У току су радови на стварању прототипа биочипа за индикацију актуелних патогена пнеумоније, укључујући и вирус SARS-CoV-2. План је да се окарактеришу регионалне одлике етиолошке структуре пнеумоније, односно њено порекло и узроци, помоћу које ће бити направљен прототип ДНК биочипа, наводи се у саопштењу.

Истраживање развоја биочипова за тестирање вируса корона се одвија и у Инжењерском центру микротехнологије и дијагностике на Електротехничком факултету у Санкт Петербургу, ЛЕТИ. У овом центру се већ неколико година истражују и развијају мултимодални биосензори за брзо откривање биомаркера, вируса и микроорганизама, укључујући биомаркерну дијагностику акутног инфаркта миокарда, стреса и брзу SARS-CoV-2 помоћу пептида.

(Извор Спутњик)

О аутору

Stanko

Оставите коментар