МЕЂУ ИЗМЕЂУ

„САГА” ОСВАЈА КАНАДУ

Небојша Бјелотомић

Weaver, комуникациона платформа ИТ компаније Saga New Frontier Group, заступљена у више банака и финансијских институција у земљи и региону, доживела је пробој и на тржиште Kанаде, након што је представљена на стручној конференцији The Future of Banking, Technology and Credit Unions.

 Kонференција је окупила неке од светских кредитних унија, пред којима је генерални директор компаније „Сага”, Небојша Бјелотомић, говорио управо о Weaver комуникационој платформи и њеним карактеристикама. Наиме, ова платформа нуди финансијским институцијама боље корисничко искуство тако што кроз chatbot решење кориснички сервис банака ради 24 сата, седам дана у недељи, а банке својим корисницима омогућавају тренутно задовољење потреба као и улогу финансијског саветника.

Ова комуникациона платформа представља идеално решење за групу корисника кредитних унија и први је мултијезични и voice bot у земљама централне и источне Европе. Више од 27 одсто корисника који користе Weaver chatbot не користи друге дигиталне канале компаније, а потребно је само три месеца за имплементацију решења.

Kомпанија Saga New Frontier Group развила је велики број јединствених информационих система и извршила револуционарни утицај на функционисање јавног сектора и финансијских институција. Такође, „Сага” развија софтверске производе, који су засновани на вештачкој интелигенцији и машинском учењу. У 2009. години „Сага” је постала део New Frontier Group – најперспективније групације ИКТ предузећа у централној и источној Европи која се 2013. године нашла на „Гартнеровој” листи 10 најуспешнијих системинтегратора на овим тржиштима.

(Извор Kурир)

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар