MEĐU IZMEĐU

SAVRŠENO ŽENSKO TELO

391 pregleda
Youtube printscreen

Uši slepog miša, torba kengura i čudne noge.

Da li biste pomislili da savršen čovek treba da ima uši slepog miša ili torbu za nošenje mladih kao kengur? Ovaj model je skroz drugačiji od onoga koga svakodnevno viđamo kao ideal lepote i savršenosti.Savršeno ljudsko telobilo je prikazano u jednoj emisiji na BBC-iju pre dve godine, a video je sada ponovno postao viralan. Prikazuje Alis Roberts, profesorku evolucione biologije, koja pokazuje maketu tela u završnoj fazi. Figuru su od milja nazvali Alice 2.0, ali publika je bila užasnuta onim što je videla, kako piše Indeks.

Velike šiljate uši, kristalno čiste oči, mršave noge i bebina glava koja viri iz stomaka deo je prizora koji je publika mogla videti. Robertsova je rekla kako je to izvanredan projekt i da je uzbuđena da vidi konačne rezultate.Evoluciono idealan čovek trebalo bi da ima uši slepog miša, drugačiji oblik nogu, torbu za nošenje mladih i skroz drugačiju kičmu da bi lakše nosio težinu.

„Inspirisan psima, mačkama, glavonošcima, ribama, labudovima i šimpanzama, moj model ima bolje srce, sa više arterija od ljudskog bića. Pluća koja su delotvornija, oči bez mrlja, uši koje bolje hvataju zvuk, noge koje su korisnije i kožu gmizavca koja brzo reaguje na blokiranje štetnih ultraljubičastih zraka, objasnila je Alis Roberts.

Ali njena figura savršenog ljudskog telau publici je izazvala vrisak, smeh, čak i odbojnost. Mnogi su komentarisali da izgleda kao lik iz Avatara.Robertova je objasnila i šta znači bebina glava koja viri iz stomaka.Beba je najčudnija stvar, ali je u isto vreme i jako slatka. Beba je dodata da bi stvorili ideju o porođaju bez bola. Ali čini mi se da se to ne isplati, iskreno, zaključila je naučnica.

(Izvor Nacionalna geografija)

O autoru

administrator

1 komentar

Ostavite komentar