МЕЂУ ИЗМЕЂУ

САВРШЕНО ЖЕНСКО ТЕЛО

Youtube printscreen

Youtube printscreen

Уши слепог миша, торба кенгура и чудне ноге.

Да ли бисте помислили да савршен човек треба да има уши слепог миша или торбу за ношење младих као кенгур? Овај модел је скроз другачији од онога кога свакодневно виђамо као идеал лепоте и савршености.Савршено људско тело било је приказано у једној емисији на BBC-ију пре две године, а видео је сада поновно постао виралан. Приказује Алис Робертс, професорку еволуционе биологије, која показује макету тела у завршној фази. Фигуру су од миља назвали Аlice 2.0, али публика је била ужаснута оним што је видела, како пише Индекс.

Велике шиљате уши, кристално чисте очи, мршаве ноге и бебина глава која вири из стомака део је призора који је публика могла видети. Робертсова је рекла како је то изванредан пројект и да је узбуђена да види коначне резултате. Еволуционо идеалан човек требало би да има уши слепог миша, другачији облик ногу, торбу за ношење младих и скроз другачију кичму да би лакше носио тежину.

„Инспирисан псима, мачкама, главоношцима, рибама, лабудовима и шимпанзама, мој модел има боље срце, са више артерија од људског бића. Плућа која су делотворнија, очи без мрља, уши које боље хватају звук, ноге које су корисније и кожу гмизавца која брзо реагује на блокирање штетних ултраљубичастих зрака, објаснила је Алис Робертс.

Али њена фигура савршеног људског тела у публици је изазвала врисак, смех, чак и одбојност. Многи су коментарисали да изгледа као лик из Аватара. Робертова је објаснила и шта значи бебина глава која вири из стомака.Беба је најчуднија ствар, али је у исто време и јако слатка. Беба је додата да би створили идеју о порођају без бола. Али чини ми се да се то не исплати, искрено, закључила је научница.

(Извор Национална географија)

О аутору

Stanko

1 коментар

Оставите коментар