МЕЂУ ИЗМЕЂУ

СЕНЗОР ЧУВА ДЕТЕ У АУТУ

Pexels

Kомпанија Тесла ради на новом сензору за детекцију покрета који би могао детектовати дете остављено у врућем аутомобилу.

„Тесла тражи одобрење Федералне комисије за комуникације (FCC) да пласира технологију на тржиште. Ова технологија користи засад нелиценциране радарске сензоре који нису дозвољени по важећим законима. У апликацији је наведено да би се сензори користили за смањење ризика од топлотног удара код деце, заштиту путника од повреда приликом активирања заштитних јастука, подсјећање на везање сигурносног појаса и побољшање система за превенцију крађе”.

„Тесла намерава да користи радарски систем за мерење величине тела да би се направила разлика између одраслих особа и деце. Ово би могло помоћи у оптимизацији активирања ваздушног јастука приликом саобраћајне несреће, што је ефикасније од анализе тежине особе коју користе сензори уграђени у седишта. Национална администрација за сигурност на аутопутевима је установила да је 2018. и 2019. године од топлотног удара у аутомобилима умрло више од 50 деце, углавном након што их је неко заборавио. Засад није познато да ли ће и када ови сензори бити у Теслиним возилима.

(Извор Кликс)

О аутору

Stanko

Оставите коментар