MEĐU IZMEĐU

SLATKO SMANJUJE LIBIDO

223 pregleda

Posledice preteranog unosa šećera mogu biti prilično ozbiljne.

Zbog prevelikog unosa šećera kod žena mogu da se pojave razne gljivične infekcije, deci slabi imunološki sistem, a muškarcima može da se smanji libido.Šećer ima mnogo kalorija, ali onih praznih odnosno nema stvarne prehrambene vrednosti.Iako ga ima u mnogim namirnica, moguće je izbeći ga. To je preporuka, jer previše unošenja ostavlja ozbiljne posledice na zdravlje, a gojaznost je samo jedna od njih, prenosi Bright Side. Ako niste svesni preteranog konzumiranja, proverite da li imate neke od sledećih simptoma preteranog unosa.

Akne

Hrana koja sadrži dodani šećer prouzrokuje brzi porast insulina i započinje proces vezivanja šećera na proteinske molekule. Čim glukoza uđe u vašu krv, ona pokreće niz komplikovnih fizioloških procesa koji na kraju mogu uzrokovati upalu i probleme sa kožom. Ovaj porast insulina može vremenom povećati aktivnost lojnih žlezda na vašoj koži i aktivirati upalne procese. To znači da ishrana bogata šećerom nosi veći rizik od nastanka akni.

Zubi

Neke od štetnih bakterija u ustima mogu da se hrane šećerom koji jedete. Tako se nivo kiseline koju obično proizvode mogu povećati i oštetiti zubnu gleđ.Kad se taj zaštitni spoljni sloj troši, povećan nivo kiseline može dovesti do stvaranja karijesa. To može dovesti do zubobolje, osetljivosti zuba i krvarenja desni, pa čak i do gubitka zuba.

Mišići

Ako osećate bolove, trnce i otiču vam noge uz pojavu crvenila, to može biti jedna od posledica oštećenje živaca. Žudnja za slatkim i previše ili premalo energije. Ako konzumiramo veće količine slatke hrane, visok nivo šećera u krvi sprečava glukozu da uđe u ćelije. Zbog toga telo nema energije i stalno traži nešto slatko, jer je to najbrži način da dođe do goriva”. Posle unosa određene doze šećera, osećate veliki nalet energije, ali vrlo brzo, kada on padne, osećate se iscrpljeno, jer nema prehrambene vrednosti i ne može dugo da vas držati sitim.

Nadutost

Istraživanja su pokazala da se ponekad šećer ne svari u potpunosti u tankom crevu. Kad dođe u debelo cevo, možeda fermentira i dovede do gasova, grčeva i bolne nadutosti, kao što može i da pogorša simptome sindroma iritabilnog creva.

(Izvor N1)

O autoru

administrator

Ostavite komentar