МЕЂУ ИЗМЕЂУ

СРБИЈА НА 41. МЕСТУ

Колико је брз (ПравоИКТ)

Колико је брз (ПравоИКТ)

Најбржи интернет на свету има Сингапур, најспорији Јемен, а Србија је на 41. месту листе са 189 земаља, показало је ново истраживање. За скидање филма у технологији високе дефиниције (HD) у Србији у просеку треба нешто мање од сат и по, у Сингапуру ни 19 минута а у Јемену више од два дана, објавио је данас британски цабле.цо.ук након анализе података које је прикупила истраживачка група М-лаб.

Готово 33.000 тестова у Србији показало је да је просечна брзина интернета у земљи 12,25 мегабита у секунди. У окружењу бржи интернет од Србије имају Мађарска, која је на 15. месту глобалне листе, Румунија је 18, Словенија 25, Бугарска 27. а Хрватска је одмах изнад Србије, на 40. месту са брзином од 12,5.

Македонија је 59. на планети по брзини интернета, Босна и Херцеговина 61, Црна Гора 71, а Албанија 78, показала су тестирања. Иначе, током 12 месеци до 10. маја ове године широм света је спроведено више од 63 милиона тестирања брзине интернета.

Међу 30 земаља с најбржим интернетом углавном су државе Европе и Азије док је у Африци више од половине земаља са најслабијим перформансама, објавио је цабле.цо.ук који пружа саветодавне услуге о британским провајдерима интернета, ТВ и телефоније.

(Извор Бета)

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар