MEĐU IZMEĐU

SRBIJA NA 41. MESTU

297 pregleda
Koliko je brz (PravoIKT)

Najbrži internet na svetu ima Singapur, najsporiji Jemen, a Srbija je na 41. mestu liste sa 189 zemalja, pokazalo je novo istraživanje. Za skidanje filma u tehnologiji visoke definicije (HD) u Srbiji u proseku treba nešto manje od sat i po, u Singapuru ni 19 minuta a u Jemenu više od dva dana, objavio je danas britanski cable.co.uk nakon analize podataka koje je prikupila istraživačka grupa M-lab.

Gotovo 33.000 testova u Srbiji pokazalo je da je prosečna brzina interneta u zemlji 12,25 megabita u sekundi. U okruženju brži internet od Srbije imaju Mađarska, koja je na 15. mestu globalne liste, Rumunija je 18, Slovenija 25, Bugarska 27. a Hrvatska je odmah iznad Srbije, na 40. mestu sa brzinom od 12,5.

Makedonija je 59. na planeti po brzini interneta, Bosna i Hercegovina 61, Crna Gora 71, a Albanija 78, pokazala su testiranja. Inače, tokom 12 meseci do 10. maja ove godine širom sveta je sprovedeno više od 63 miliona testiranja brzine interneta.

Među 30 zemalja s najbržim internetom uglavnom su države Evrope i Azije dok je u Africi više od polovine zemalja sa najslabijim performansama, objavio je cable.co.uk koji pruža savetodavne usluge o britanskim provajderima interneta, TV i telefonije.

(Izvor Beta)

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar