MEĐU IZMEĐU

SRBIN ZA PREDSEDNIKA

215 pregleda

Prof. dr Dejan S. Milojičić jedan od dvojice kandidata za čelnika IEEE.

 Institut inženjera elektrotehnike i elektronike (IEEE) svake godine bira ljude koji će biti na najvišim rukovodećim pozicijama u ovoj organizaciji koja broji više od 400.000 članova iz oko 160 zemalja.

Članovi Instituta inženjera elektrotehnike i elektronike (Institute of Electrical and Electronics Engineers) svake godine biraju ljude koji će biti na najvišim rukovodećim pozicijama u ovoj međunarodnoj neprofitnoj organizaciji koja broji više od 400.000 članova iz oko 160 zemalja. Od dva kandidata za predsednika koje je ove godine predložio bord direktora jedan je profesor Dejan S. Milojičić.

Profesor Milojičić je stručnjak u oblasti računarstva, njegova karijera se posle studija na Elektrotehničkom fakultetu protegla od pozicije mladog inženjera u Institutu „Mihajlo Pupin” preko doktorata na Univerzitetu u Kajzerslauternu do vodećeg stručnjaka u „Hjulit Pakardovoj” istraživačkoj laboratoriji i predsednika IEEE grupe za računarsku nauku. A sada je i kandidat za predsednika cele organizacije.

Svi članovi IEEE s pravom glasa jednom godišnje biraju ljude koji će se naći na rukovodećim pozicijama u ovoj organizaciji. Sami kandidati se biraju na osnovu preporuka okružnih i regionlanih komisija za imenovanje, ali i putem peticija. Pored predsednika, ove godine se biraju i delegati za pojedinačne divizije i regije, IEEE udruženje standarda, IEEE odeljenje tehničkih aktivnosti, IEEE Sjedinjenih Država…

Ukoliko profesor Milojičić bude izabran za predsednika, biće prvi naučnik iz Srbije na ovoj poziciji. Razgovor sa srpskim naučnikom iz SAD možete OVDE pročitati.

(Izvor Startit)

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar