МЕЂУ ИЗМЕЂУ

СРБИН ЗА ПРЕДСЕДНИКА

Дејан С. Милојичић (IEEE)

Проф. др Дејан С. Милојичић један од двојице кандидата за челника IЕЕЕ.

 Институт инжењера електротехнике и електронике (IЕЕЕ) сваке године бира људе који ће бити на највишим руководећим позицијама у овој организацији која броји више од 400.000 чланова из око 160 земаља.

Чланови Института инжењера електротехнике и електронике (Institute of Electrical and Electronics Engineers) сваке године бирају људе који ће бити на највишим руководећим позицијама у овој међународној непрофитној организацији која броји више од 400.000 чланова из око 160 земаља. Од два кандидата за председника које је ове године предложио борд директора један је професор Дејан С. Милојичић.

Професор Милојичић је стручњак у области рачунарства, његова каријера се после студија на Електротехничком факултету протегла од позиције младог инжењера у Институту „Михајло Пупин” преко доктората на Универзитету у Kајзерслаутерну до водећег стручњака у „Хјулит Пакардовој” истраживачкој лабораторији и председника IЕЕЕ групе за рачунарску науку. А сада је и кандидат за председника целе организације.

Сви чланови IЕЕЕ с правом гласа једном годишње бирају људе који ће се наћи на руководећим позицијама у овој организацији. Сами кандидати се бирају на основу препорука окружних и регионланих комисија за именовање, али и путем петиција. Поред председника, ове године се бирају и делегати за појединачне дивизије и регије, IЕЕЕ удружење стандарда, IЕЕЕ одељење техничких активности, IЕЕЕ Сjедињених Држава…

Уколико професор Милојичић буде изабран за председника, биће први научник из Србије на овој позицији. Разговор са српским научником из САД можете ОВДЕ прочитати.

(Извор Стартит)

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар