MEĐU IZMEĐU

SRPKINJA NAJBOLJA U MOSKVI

237 pregleda

 

Milica Krčevinac iz Arilja proglašena je za najboljeg studenta master studija Ruskog državnog univerziteta društvenih nauka (RGGU).

Dvadesetpetogodišnja Milica je u Moskvi završila master na smeru „Brend menadžment u reklami i odnosima sa javnošću”. Na svečanoj ceremoniji dobila je diplomu i simbolični ključ najboljeg studenta RGGU. Za uspešno studiranje i najviše ocene biće joj u utorak dodeljena prestižna „crvena diploma”, koja se može nazvati i „diploma sa počastima”, pošto je u Rusiji dobijaju samo najistaknutiji studenti. Osim za visoke rezultate, ona je nagrađena i za društvenu aktivnost i pomoć u organizaciji naučne delatnosti RGGU.

„Presrećna sam jer je obrazovanje za mene jedna od najvažnijih stvari u životu. Mogu slobodno da kažem da sam tokom studiranja dala 100 odsto sebe. Studiranje na drugom jeziku za mene je bio veliki izazov, naročito jer ruski jezik nisam znala pre dolaska u Rusiju. Kroz svakodnevne situacije i studiranje usavršila sam ga do najvišeg nivoa”, rekla je Milica Krčevinac za RTS.

Za razliku od većine vršnjaka, sa diplomom najboljeg studenta Milica se vraća u Srbiju gde će primeniti stečeno znanje. Milica Krčevinac je rodom iz Arilja, a osnovne studije završila je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, smer novinarstvo.

(Izvor RTS)

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar