МЕЂУ ИЗМЕЂУ

СРПКИЊА НАЈБОЉА У МОСКВИ

Милица Крчевинац (РТС)

 

Милица Крчевинац из Ариља проглашена је за најбољег студента мастер студија Руског државног универзитета друштвених наука (РГГУ).

Двадесетпетогодишња Милица је у Москви завршила мастер на смеру „Бренд менаџмент у реклами и односима са јавношћу”. На свечаној церемонији добила је диплому и симболични кључ најбољег студента РГГУ. За успешно студирање и највише оцене биће јој у уторак додељена престижна „црвена диплома”, која се може назвати и „диплома са почастима”, пошто је у Русији добијају само најистакнутији студенти. Осим за високе резултате, она је награђена и за друштвену активност и помоћ у организацији научне делатности РГГУ.

„Пресрећна сам јер је образовање за мене једна од најважнијих ствари у животу. Могу слободно да кажем да сам током студирања дала 100 одсто себе. Студирање на другом језику за мене је био велики изазов, нарочито јер руски језик нисам знала пре доласка у Русију. Кроз свакодневне ситуације и студирање усавршила сам га до највишег нивоа”, рекла је Милица Крчевинац за РТС.

За разлику од већине вршњака, са дипломом најбољег студента Милица се враћа у Србију где ће применити стечено знање. Милица Крчевинац је родом из Ариља, а основне студије завршила је на Факултету политичких наука у Београду, смер новинарство.

(Извор РТС)

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар