MEĐU IZMEĐU

SRPSKA ZIMA 7527. GODINE

1.211 pregleda

Satelitska elektromagnetna istraživanja pokazala su da energije Sunca određuju datume planetarne smene godišnjih doba, odnosno toplog i hladnog perioda u toku jedne kalendarske godine. Po Srpskom kalendaru postoje samo dva godišnja doba, leto i zima.

Mr Milan T. Stevančević

Kada sunce 8. novembra 2018. (po katoličkom kalendaru pape Grgura 13.) pređe u podne preko Pećke patrijaršije, počeće srpska zima 7527. godine. Po Srpskom kalendaru postoje samo dva godišnja doba, leto i zima. Zima započinje na Mitrovdan.

Satelitska elektromagnetna istraživanja pokazala su da energije Sunca određuju datume planetarne smene godišnjih doba, odnosno toplog i hladnog perioda u toku jedne kalendarske godine. Toplota sa Sunca ne dopire do Zemlje, jer se ona kreće u ekstremno hladnom prostoru. Do naše planete dopire samo električno polje najbliže zvezde koje ne nosi toplotu već električnu struju. Konverzijom električne struje nastaje toplota na Zemlji.

Elektromagnetna sila je prvi pokretač
svih vremenskih pojava na našoj planeti,
pa i smenjivanja godišnjih doba. To dejstvo
je nedostupno čovekovim čulima.

Smena godišnjih doba je nematerijalni prirodni elektromagnetni proces, pa se postavlja pitanje kako su naši preci znali da na Mitrovdan počinje zima. Da bi se odredio presek energija koji pokazuje nematerijalnu planetarnu smenu godišnjih doba, potreban je visok civilizacijski nivo. Celokupan proces događa se u prostoru u kojem vladaju dve makroskopske nematerijalne sile: elektromagnetna i gravitaciona sila.

Elektromagnetna sila je prvi pokretač svih vremenskih pojava na našoj planeti, pa i smenjivanja godišnjih doba. To dejstvo je nedostupno čovekovim čulima. U materijalnom svetu nema fizičkih pojava koji bi nagovestile smenu godišnjih doba. Datume koje je čovek izmislio na osnovu fizičkih astronomskih merila nemaju nikakve veze sa stvarnom smenom godišnjih doba. Po važećoj raspodeli godišnjih doba leto je u jednoj, a zima u narednoj godini, a proleće i jesen su izmišljeni.

Po Srpskom kalendaru i kalendaru Sunca, odnosno kalendaru Prirode, leto i zima su u istoj godini. Smena godišnjeg doba nema dimenziju, ima samo svojstvo prolaznosti i nepovratnosti vremena, ali ne i objašnjenje šta je to vreme.

Presek energija na Mitrovdan dokaz je da je Srpski kalendar zasnovan na nematerijalnosti prirode, čija se naučna osnova dokazuje elektromagnetnim pristupom. Leto na severnoj hemisferi traje sedam  meseci a zima pet. Postavlja se pitanje da li su naši preci imali naprednu civilizaciju koja je bila sposobna da odredi nematerijalnu elektromagnetnu planetarnu smenu godišnjih doba i da to saznanje unesu u Srpski kalendar. To je nauka koja poznaje proces konverzije električne struje u toplotu.

Jedna od najvećih nepoznanica jeste da se celokupna ovdašnja kompjuterska obrada podataka vrši po jedinstvenom protokolu Srpskog kalendara: godina, mesec, dan. Odakle Srbima ovo saznanje?

Sve do potpisivanja Tajne konvencije 1881. godine između Srbije i Austrougarske, Srpski kalendar je bio zvanični kalendar svih srpskih država i Srpske pravoslavne crkve. Svi upravni akti, spomenici i zapisi bili su datirani po Srpskom kalendaru.

Međutim, po nalogu potpisnika Čedomilja Mijatovića, ministra inostranih poslova, izbrisan je Srpski kalendar i celokupna istorija i nauka srpskog naroda koja se do tada učila na Velikoj školi. Za tu uslugu Čedomilj Mijatović dobio je od austrougarskog cara Franje Josifa titulu grofa, Orden gvozdene krune, penziju i postavljen je za predsednika Srpske kraljevske akademije (današnje SANU). I pametan, i sposoban, i podoban. Treba znati da je Srpski kalendar linija vodilja srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve kroz vreme i istoriju.

O autoru

Stanko Stojiljković

3 komentara

 • Gospodine Stevančeviću Mr,

  Obična kičerajska šund nacionalistička konfabulacija, vredna ,,velikana“ Jovana I. Deretića i sličnih. Vi sigurno verujete u to što pišete, iako je veoma, veoma pogrešno.

  Prvo, šta bi sa Milankovićevim kalendarom, tačnijim od svih, pored njegove matematičke teorije o smeni ne samo godišnjih, već i geoloških doba? Da je SPC prihvatila sopstveni predlog (koji je naš najveći naučnik, astronom, matematičar, geolog (po njegovom imenu se danas naziva pojava različitih geoloških cikljusa upravo izazvanih precesijom i nutacijom ose Zemljine rotacije), uz njihovu saglasnost izradio), danas bi se svuda koristio Milankovićev kalendar umesto gregorijanskog. Svi su u vaseljenskom patrijaršijskom saboru 1922. su bili za Milankovićev predlog, osim SPC i moskovske patrijaršije. Ko mi iskreno objasni razlog odbijanja, dobija moje poštovanje.

  Tlapnje o Vidovdanu kao crkvenm prazniku vezanom za kosovski boj počinju tek od sredine 19. veka – pre toga, cela ta folklorna mitologija uopšte nije postojala, kao ni svetosavlje (kakvim ga je kasnije kao ideologiju formirao hitleroljubac vladika Nikolaj Velimirović, a Ljotić&Co. doradili za nove Miloševiće, Šešelje i ostale kanonizovane nacionalističke nakaze koje su nam krv popile poslednjih decenija).

  Drugo, kakva je to konfabulacija o informatičkom zapisu datuma i ,,srpskom kalendaru“? Baš bih voleo kao stručnjak da čujem neko Vaše detaljnije i jasnije objašnjenje, jer pseudonaučna ezoterija u Vašem tekstu ne znači baš ništa.

  U nadi da ću dobiti odgovor,

  Magistar nauka Univerziteta u Beogradu, u oblasti interdisciplinarnih istraživanja i veštačke inteligencije, diplomirani matematičar i MSc pri Matematičkom fakultetu u Beogradu,

  Zoran Popović.

Ostavite komentar