MEĐU IZMEĐU

SRPSKI FILOZOF PRVAK SVETA

627 pregleda
Milan Milenović (Lična arhiva)

Pobednik Filozofske olimpijade, koja je od 25. do 28. maja održana u Roterdamu, jeste niški maturant Milan Milenović (18).

Učenik gimnazije „Svetozar Marković”  je svojim esejom, koji se bavio tolerancijom kao profesionalni odnos ili ljudska vrlina po ugledu na japanskog filozofa Tomonobija Imamičija, oduševio žiri koga su činili profesori filozofije sa nekoliko uglednih evropskih univerziteta. Za konkurenciju imao čak 96 takmičara iz 45 zemalja sveta.

„Iskreno, zahvaljujući profesorki Bojani Jovanović zavoleo sam filozofiju. Jednostavno mi je njen pristup da nam približi ovu nauku pomogao da shvatim zašto je potrebno razmišljati svojom glavom i imati svoj stav o svemu. Po školskom programu filozofija se u gimnazijama uglavnom izučava kao istorija filozofije ali je meni bilo potrebno nešto više i upravo mi je taj put pokazala profesorka Bojana”, kaže Milan Milenović, koji se priprema za studije medicine.

Milan Milenović govori nekoliko stranih jezikam a Filozofski fakultet je mogao da upiše bez polaganja prijemnog ispita zahvaljujući uspehu na republičkom takmičenju. Odlučio je da nastavio porodičnu tradiciju: „Etika u medicini je veoma bitna i u tome vidim nastavak mog druženja sa filozofijom”.

(Izvor Magazinsana)

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar