МЕЂУ ИЗМЕЂУ

СРПСКИ ФОРСТ ЗА 21. ВЕК

Обраћање јавности (ИДН)

Форум за стратешке студије (ФОРСТ) Института друштвених наука представљен је медијима и јавности као истраживачка група, think tank, која окупља угледне појединце из различитих истраживачких, академских и државних институција. Циљ истраживања ФОРСТ-а јесте антиципирање будућих догађаја у међународним односима и стратешких друштвених токова у 21. веку. Ово подразумева области друштвених наука, дипломатије, одбране и безбедности, геополитике и јавне управе с циљем да се аналитички истраже стратешка глобална збивања.

У овом смислу ФОРСТ ће понудити своје истраживачке услуге заинтересованим партнерима из области јавних политика, невладиног и корпоративног сектора у виду обезбеђивања кредибилних и објективних анализа глобалних, европских и регионалних токова.

ФОРСТ, такође, представља и јавну платформу за дијалог о стратешким питањима унутар српског друштва између различитих делова друштва, као и платформу за дијалог између научне и академске заједнице и јавних политика, односно платформу за комуникацију између друштвених наука и донослилаца одлука у стратешким областима.

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар