MEĐU IZMEĐU

TESLIN UNUK PREMINUO

1.122 pregleda

Najbliži, do sada živi rođak Nikole Tesle, Vilijam Bil Terbo, preminuo je 14. avgusta u svojoj kući u Nju Džerziju, u 89. godini, saznaje Tanjug iz izvora bliskih porodici. Nikola Tesla je imao brata Daneta i tri sestre, najstariju Milku, stariju Angelinu i najmlađu Maricu.

Vilijam Bil Terbo bio je pronalazač; i
danas su automobilski menjači bazirani
na jednom od njegovih pronalazaka.

Terbo je unuk starije Tesline sestre, Angeline. Angelina se udala za protu Nikolu Trbojevića i imali su petoro dece, tri sina i dve ćerke. Svi su bili fakultetski obrazovan, i a četvoro su bili doktori nauka. Angelinin sin, Nikola Trbojević je bio Terbov otac.

Bio je pronalazač; i danas su automobilski menjači bazirani na jednom od njegovih pronalazaka. Vilijam Bil Terbo, rođen je 10. aprila 1930. godine u Detroitu. Posle diplomiranja na univerzitetu, radio je u oblasti svemirske i raketne industrije u Los Anđelesu, a od 1973. do penzionisanja.

Supruga Bojana, iz Srbije, bila mu je i ostala velika i stalna podrška, do kraja života, u svemu, a posebno u njegovim aktivnostima u promovisanju života i dela Nikole Tesle. Terbo je često učestvovao u međunarodnim skupovima posvećenim Nikoli Tesli.

(Izvor Tanjug)

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar