U SLICI U REČI

TREĆI BROJ U „CEPTERU”

351 pregleda

Između, usred (ili kako god) dva toplotna talasa, u velelepnom hotelu „Cepter” u Beogradu predstavljen je treći štampani broj „Galaksije”. Kako je bilo? Prosudite sami pažljivo pregledajući fotografije koje nam je darivao naš saradnik Radoje Đukić.

Ni ovoga puta nisu izostala dva prijatna iznenađenja. Jedan od najuglednijih proučavalaca „crnih rupa” u svetu, prof. dr Dejan Stojković sa Državniog univerziteta Njujork (SAD), obelodanio je posetiocima (pretežno iz domaće akademske zajednice) u prepunoj sali za sastanke (bilo je i stajanja do samog kraja) zašto piše za „Galaksiju”, a istaknuti dramski umetnik Tihomir Stanić je, osim čitanja odlomka iz članka „Četvrta revolucija”, govorio pesmu Laze Kostića „Među javom i med snom”.

Ni trojici glavnih govornika – akademiku Ljubiši Rakiću, prof. dr Radivoju Mitroviću i prof. dr Đuri Korugi – nije ponestalo nadahnuća. Naprotiv. A ni voditeljima, Aleksandri Dragičević i Bobanu Kovačeviću. Čak je i glavni urednik ugrabio priliku da se hvali, šta mu je drugo preostalo u ovakvom nadgornjavanju? Dlanovi su brideli, selfiji su sevali, a na koktelu je svako mogao slobodno da se izjasni kako da se – ovako ili onako – uređuje „Galaksija”, ako je na vreme pronašao strpljivog slušaoca.

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar