MEĐU IZMEĐU

TRI EKSKLUZIVE, ZAISTA

171 pregleda
Novi broj Galaksije

Nemojte nikako da se zabrojite, umalo to meni da se desi. Htedoh da napišem da je pred vama osamnaesti, a to je, u stvari, šesnaesti broj po redu. Dva vanredna – na srpskom i engleskom – nisu bila u prodaji, iako smo sačuvli izvesne primerke da ih poklonimo čitaocima koji se pretplate na „Galaksiju za 2023. godinu. Ujedno da vas obavestim onaj da je na engleskom krajem prošle godine predstavljen na Svetskoj izložbi naučnih dostignuća u Dubajiu, jedini do sada iz nekadašnje Jugoslavije i sadašnje Srbije.

Nadam se da vas ni sada nećemo izneveriti ni u šesnaestom broju po vašem i osamnaestom po našem. Za početak dovoljno je da vam zagolicamo znatiželju samo naslovima, a iza tri se kriju zaista ekskluzivni eseji: Transseksualnost, Popigajski astroamblem i Lečenje mutacijom. Prvi je u vezi s predstojećim „Evroprajdom u Beogradu, i na zanimljiv, potkrepljen i nadahnut naučni način objašnjava pomenutu evolucionu pojavu. Ostala nagađanja u vezi sa polovima prepuštamo drugima.

No, da ne zaboravimo preostale naslove: Odbacivanje Euklida, Klesanje nacije, I kraljica i sluškinja, Kosmički um, Pet sila vs dugi rep, Zvezdani ožiljci, Evolucija straha, Teraformiranje, Metamorfoza zmije, Zašto se okreće, Računar nema dušu, Gagarin, Personalizovana ishrana i Janus sa tri lica.

(OPŠIRNIJE u novom štampanom broju GALAKSIJE: kliknite iznad naziva časopisa na ikonicu PRETPLATA).

O autoru

administrator

Ostavite komentar