TAKNUTO ĆAKNUTO

U SRBIJI VODA TEČE UZBRDO

1.045 pregleda
Selo Ivanje (Vikipedija)

Na ovim mestima voda ide prema gore, a ne prema dole, ljudi hodaju iskošeni… Prema univerzalnom zakonu gravitacije, svaka dva tela se privlače uzajamno silom, a to je ono što nas čini „pričvršćene za zemlju”. Uprkos tome što bi ta pravila trebalo da budu opšta, čini se da postoje mesta koja su otporna na gravitaciju.

Vodopad na Farskim ostrvima, Magnetno brdo (nalazi se duž državnog auto-puta Leh-Kargil-Baltik u Indiji, Magična brana Huver, misteriozno mesto Santa Kruz (ova neobična lokacija nalazi se u šumi nedaleko od istoimenog grada u SAD) i gravitaciona anomalija na Radanu (Srbija).

Meštani sela Ivanje na planini Radan u južnoj Srbiji zbunjeni su neobičnom prirodnom pojavom koju su stručnjaci nazvali „ gravitaciona anomalija”, ali koja još nema potpuno naučno objašnjenje.

„Ovde sigurno postoji neobičan fenomen. Voda teče uzbrdo u dužini od oko 250 metara, a ugašen i otkočen automobil takođe se kreće uzbrdo. Mogao sam da zaključim da se radi o poremećaju magnetizma, to je gravitaciona anomalija i sa sigurnošću se tako za sada može prihvatiti”, smatra profesor na beogradskom Prirodno- matematičkom fakultetu Milivoje Maćejka.

(Izvor Sputnjik)

O autoru

Stanko Stojiljković

1 komentar

  • Šta je gore, a šta je dole određeno je gravitacijom zemlje, a nečijom slobodnom procenom. Ako voda teče prema gore, to „gore“ je dole.
    Velika dečačka ljubav prema časopisu Galaksija je učinila da se obradujem na vest o formiranju online izdanja Nove Galaksije i odmah sam galaksijanova.rs dodao u svoj RSS feed. Međutim, u više navrata sam na ovom sajtu pročitao članke sumnjivog naučnog utemeljenja. Ovaj je prevršio svaku meru. Ako postoji neka „anomalija koja se sa sigurnošću može prihvatiti“, jeste da u Novoj Galaksiji, koja pretenduje da bude naučni magazin, ima manjka nauke. Brišem vas sa RSS.

Ostavite komentar