МЕЂУ ИЗМЕЂУ

УСКОРО ДРУГИ БРОЈ

Насловница

Покушали смо као барон Миххаузен да сами себе извучемо држећи се за властити перчин, поштовани читаоци. Противи се законима физике, ал` вредело је покушати. Наиме, желели смо да вам понудимо нови број бољи од првог, за који нам непрестано стижу похвале („Хвалите ми уста да вас не поцепам”, подучава народна мудрост).

А сад да пређемо да чињенице које су једино свете. Из другог штампаног броја (по редоследу), а првог у овој години (обећали смо черири до краја 2019.), извајамо:

КО СУ СТО НАЈБОЉИХ СРПСКИХ НАЧНИКА ДАНАС (Прва ранг-листа у историји наше земље, сачињена према чувеном Хиршовом индексу). Успут прочитајте кратку колумну „Хиршовање Лончара”.

ЧОВЕК СА ДВА ИМУНА СИСТЕМА (Ексклузивни разговор с нобеловцем Жилом Офманом из Француске, једним од најславнијих имунолога данашњице).

ТЕСЛИНЕ НАНОНАОЧАРИ (Опис највећег, по свему судећи, српског изума од рата наовамо, утемељеног на предсказањима Николе Тесле и Фибоначијевим бројевима).

ШТА СЕ КУВА У „ЦРНОЈ РУПИ” (Најисцрпнији и најзанимљивији научни есеј на ову тему до сада на српском језику, у којем аутор објашњава једну од највећих загонетки савремене физике и космологије).

БОЖИЈА БЕСКОНАЧНОСТ (Може ли се филозофски, математички, физички и на ма који начин докучити једна од најзапетљанијих научних непознаница, коју су проучавали најблиставији умови од антике до данас).

ГЛАДОВАЊЕ У „ФОНТАНИ МЛАДОСТИ” (Зашто је пост најпоузданији начин да се достигне дуговечност коју жудно прижељкују многи богаташи из Силицијумске долеине).

СРБИЈА НА КОРАК ДО КОСМОСА (Какви све изазови и подвизи очекују нашу земљу у освајању космоса, након недавног договора с Русијом).

Остало ћете морати сами да откријете.

У протекла два месеца, након појаве првог штампаног броја, јављали су се многи да сазнају како да набаве „Галаксију” која не стиже баш у свако место. Подсећамо да је најподесније, најсигурније и најевтиније да са претплате на четири броја (1.100 динара) и да им она редовно стиже на жељену адресу (погледајте ОГЛАС).

Још нисмо одустали, до новог читања у јуну!

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар