MEĐU IZMEĐU

USKORO DRUGI BROJ

301 pregleda

Pokušali smo kao baron Mihhauzen da sami sebe izvučemo držeći se za vlastiti perčin, poštovani čitaoci. Protivi se zakonima fizike, al` vredelo je pokušati. Naime, želeli smo da vam ponudimo novi broj bolji od prvog, za koji nam neprestano stižu pohvale („Hvalite mi usta da vas ne pocepam”, podučava narodna mudrost).

A sad da pređemo da činjenice koje su jedino svete. Iz drugog štampanog broja (po redosledu), a prvog u ovoj godini (obećali smo čeriri do kraja 2019.), izvajamo:

KO SU STO NAJBOLJIH SRPSKIH NAČNIKA DANAS (Prva rang-lista u istoriji naše zemlje, sačinjena prema čuvenom Hiršovom indeksu). Usput pročitajte kratku kolumnu „Hiršovanje Lončara”.

ČOVEK SA DVA IMUNA SISTEMA (Ekskluzivni razgovor s nobelovcem Žilom Ofmanom iz Francuske, jednim od najslavnijih imunologa današnjice).

TESLINE NANONAOČARI (Opis najvećeg, po svemu sudeći, srpskog izuma od rata naovamo, utemeljenog na predskazanjima Nikole Tesle i Fibonačijevim brojevima).

ŠTA SE KUVA U „CRNOJ RUPI” (Najiscrpniji i najzanimljiviji naučni esej na ovu temu do sada na srpskom jeziku, u kojem autor objašnjava jednu od najvećih zagonetki savremene fizike i kosmologije).

BOŽIJA BESKONAČNOST (Može li se filozofski, matematički, fizički i na ma koji način dokučiti jedna od najzapetljanijih naučnih nepoznanica, koju su proučavali najblistaviji umovi od antike do danas).

GLADOVANJE U „FONTANI MLADOSTI” (Zašto je post najpouzdaniji način da se dostigne dugovečnost koju žudno priželjkuju mnogi bogataši iz Silicijumske doleine).

SRBIJA NA KORAK DO KOSMOSA (Kakvi sve izazovi i podvizi očekuju našu zemlju u osvajanju kosmosa, nakon nedavnog dogovora s Rusijom).

Ostalo ćete morati sami da otkrijete.

U protekla dva meseca, nakon pojave prvog štampanog broja, javljali su se mnogi da saznaju kako da nabave „Galaksiju” koja ne stiže baš u svako mesto. Podsećamo da je najpodesnije, najsigurnije i najevtinije da sa pretplate na četiri broja (1.100 dinara) i da im ona redovno stiže na željenu adresu (pogledajte OGLAS).

Još nismo odustali, do novog čitanja u junu!

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar