MEĐU IZMEĐU

VANZEMALJCI SU NEVIDLJIVI

486 pregleda
Suviše daleko (Vikipedija)

Vođa studije Klaudio Grimaldi iz Švajcarske potvrđuje da u trenutku kada bismo primili signal druge civilizacije, ona više ne bi postojala.

Zašto nikada nećemo videti vanzemaljce?

Na pitanje da li smo sami u univerzumu naučnici već decenijama pokušavaju da odgovore. Nova studija, međutim, uništila je nadu svih onih koji su verovali da će svojim očima videti vanzemaljce.

Naučnici tvrde da sve i da nam vanzemaljci, ukoliko postoje, pošalju signal, dok on stigne do nas, više ne bi postojali. Studija kojom se došlo do ovakvog zaključka ispitivala je koliko dugo bi druge civilizacije mogle da žive i koliko daleko od Zemlje bi mogle da se nalaze. Ono što predstavlja poteškoću u njihovom otkrivanju jeste njihov kratak životni vek.

Astronom Frenk Drejk procenio je 1961. godine da bi životni vek civilizacija poput naše mogao da bude između 106 i 12.100 godina i više. Samim tim, malo je verovatno da će civilizacija koja postoji manje od 100.000 godina i dalje postojati u slučaju da primimo njihov signal.

Vođa studije Klaudio Grimaldi iz Švajcarske potvrđuje da u trenutku kada bismo primili signal druge civilizacije, ona više ne bi postojala. „Signali koji stižu na Zemlju uputile su civilizacije koje su izumrle, dok signali onih civilizacija koje još postoje putuju”.

(Izvor B92)

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar