МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ВРАЊАНЦИ У БЕОГРАДУ

Сузана Мишић Станковић

Сузана Мишић Станковић

Монографија Знамените личности Врањске гимназије промовисана у Кући Краља I Петра Карађорђевиаћа.

Монографија Знамените личности Врањске гимназије промовисана је у дворишту Kуће краља Петра I Kарађорђевића у Београду, у оквиру манифестације Духовно и културно благо манастира Преподобног Прохора Пчињског. О књизи су говорили директорка Гимназије Сузана Мишић Станковић, рецензент Нада Петровић, Томислав Симоновић, Бранислав Симоновић и Ненад Стојиљковић.

Драган Микић, председник Удружења Врањанаца у Београду Жуто цвеће, организатора ове десетодневне манифестације, изразио је задовољство због организације догађаја који је окупио велики број бивших гимназијалаца, сада успешних људи у Београду.

„Реч је о књизи која је настајала три године и објављена је у новембру 2021. године, поводом 140. годишњице Гимназије ,Бора Станковићʼ у Врању. Обухвата биографије 171 професора, ученика и директора ове школе и ово је њена друга промоција, претходна је била у Врању непосредно након објављивања, рекла је директорка Мишић Станковић.

Цитате из књиге кчитали су бивши ученици Гимназије Бора Станковић, а сада студенти Београдског универзитета – Ања Kафеџиска и Ђорђе Стојановић. Тиме се Врањска гимназије придружила обележавању две значајне годишњице – 950 година манастира Преподобног Прохора Пчињског и 100 година од смрти краља Петра I Kарађорђевића. Промоцији су присуствовали и чланови редакцијског одбора.

(Илустрације Гимназија Бора Станковић)

(Извор VranjeNews)

О аутору

Stanko

Оставите коментар