MEĐU IZMEĐU

VUK STAR 57.000 GODINA

255 pregleda

Savršeno očuvano mladunče praistorijskog vuka skriveno u permafrostu 57.000 godina pronađeno je u Jukonu u Kanadi.Naučnici tvrde da se radi o najstarijem i najkompletnijem vuku nazvanom Zhur, a njegove ostatke je pronašao rudar u zlatnom polju Klondajk nedaleko od Doson sitija dok je mlazom vode čistio zid od zamrznutog blata.Mumija je potpuno kompletna, ima svu kožu, gotovo celo krzno i mekana tkiva”, izjavila je profesorka anatomije Džuli Mičin koja radi na Univerzitetu Des Moinesu Ajovi.

Žensko mladunče je najstariji i najkompletniji vuk koji je ikad pronađen, a naučnicima će omogućiti uvid u život ovih životinja. Korišćenjem iks-zraka eksperti su ustanovili da je u trenutku uginuća mladunče imalo svega šest ili sedam sedmica.

Tehnika koja se naziva analiza stabilnih izotopa pokazala je da je životinja živela u vrijeme kada su se glečeri povukli. Mladunče i njegova majka su se hranili uglavnom lososom i obalnim pticama.Nekoliko dobro očuvanih vukova je pronađeno u Sibiru, ali su ovakvi primerci u Sjevernoj Americi izuzetno retki.

 

(Izvor Kliks)

O autoru

administrator

Ostavite komentar