TREĆI SMER

ZALAŽENJE U „SVETO MESTO”

5.390 pregleda

stanko-stojiljkovic

Stanko Stojiljković

Jovo Toševski je neprimetno (i neosetno) 1988. sleteo na Planetu žena. Učinilo se tako, iako je prizemljenje izazvalo tektonske poremećaje među stanovnicama koji se ni dan-danas ne stišavaju.

Otkuda muškarac, još neznanac, da otkriva naše tajne? Valjda mi same znamo šta skrivamo u glavi, srcu i međunožju.

Pustolovni duh ovog neuronaučnika pronalazio je raznorazne dokaze da čovek, razumno dvonožno biće, ima dva mozga. Ženski i muški.

Otkriće do tada nepoznate Žirafe, nerva dvaput većeg u ženskom  mozgu, nije bio dovoljan naučni nalaz. Ne zalazi se u „sveto mesto” bez odobrenja, ma kako se namernicima učinilo da su dobrodošli.

Mit, brale, mit je to. A mitovi se tek tako ne ruše.

Pustolovni duh ovog neuronaučnika
pronalazio je raznorazne dokaze da
čovek, razumno dvonožno biće, ima
dva mozga. Ženski i muški. Ne, nije
tačno. Ženski jeste, ali je muški.

Ne, nije tačno. Ženski jeste, ali je muški. A vama je suvišan kada ga ne koristite. I tako ukrug, vrzino kolo ispleteno od činjenica i nečinjenica.

Kako se završilo, čuje se nestrpljivi šapat? Iponom na leđima, kao u karateu. Ne nosi Jovo Toševski uzalud crni pojas ko zna koji dan. Bezuslovna predaja, nema više nagađanja.

Drugi su višestruko potkrepili da su žena i muškarac dva potpuno različita, čak suprotstavljena, biološka sveta. Dva seksualna kosmosa: sve što on sme, ona ne sme. I tačka!

Čekajte, pa ko je bio u pravu? Oboje. Neka se jedno drugom približe na najmanje rastojanje, i uveriće se sami. Bez svedoka, naravno.

A sada se Jovo Toševski osmelio da bez spuštanja, mekog ili tvrdog, razvrgne predanje na kojem se – ni manje, ni više – temelji cela ljudska civilizacija. Hej, ko si ti, nisi, valjda, umislio da si Indijana Džons?!

Ostavi skrivenu Vaginu na miru, okreni se i natrag na svoju Mušku planetu da seckaš i izučavaš mozgove u laboratoriji! Ionako si svuda u manjini.

Uspravljanjem na dve noge evolucija je sakrila samo ženske genitalije. Pa i vi ste se uzdigli, zašto svoje niste usput negde zaturili da ih lako ne nalaze, čak se k..čite? A na Vaginu ionako neprestano mislite.

(Pogovor za knjigu Jova Toševskog NAJVEĆI MIT MOZGA JE ŽENSKOG RODA, izdavač „Znanje plus”)

Upozorenje: U trećem smeru sigurno nećete naći „sveto mesto”, jer on ne postoji. „Mi ništa ne obećavamo i to ispunjavamo”. (Preuzeto od Alana Forda, da nas neko ne optuži za krađu).

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar