ТРЕЋИ СМЕР

ЗАЛАЖЕЊЕ У „СВЕТО МЕСТО”

stanko-stojiljkovic

Станко Стојиљковић

Јово Тошевски је неприметно (и неосетно) 1988. слетео на Планету жена. Учинило се тако, иако је приземљење изазвало тектонске поремећаје међу становницама који се ни дан-данас не стишавају.

Откуда мушкарац, још незнанац, да открива наше тајне? Ваљда ми саме знамо шта скривамо у глави, срцу и међуножју.

Пустоловни дух овог неуронаучника проналазио је разноразне доказе да човек, разумно двоножно биће, има два мозга. Женски и мушки.

Откриће до тада непознате Жирафе, нерва двапут већег у женском  мозгу, није био довољан научни налаз. Не залази се у „свето место” без одобрења, ма како се намерницима учинило да су добродошли.

Мит, брале, мит је то. А митови се тек тако не руше.

Пустоловни дух овог неуронаучника
проналазио је разноразне доказе да
човек, разумно двоножно биће, има
два мозга. Женски и мушки. Не, није
тачно. Женски јесте, али је мушки.

Не, није тачно. Женски јесте, али је мушки. А вама је сувишан када га не користите. И тако укруг, врзино коло исплетено од чињеница и нечињеница.

Kако се завршило, чује се нестрпљиви шапат? Ипоном на леђима, као у каратеу. Не носи Јово Тошевски узалуд црни појас ко зна који дан. Безусловна предаја, нема више нагађања.

Други су вишеструко поткрепили да су жена и мушкарац два потпуно различита, чак супротстављена, биолошка света. Два сексуална космоса: све што он сме, она не сме. И тачка!

Чекајте, па ко је био у праву? Обоје. Нека се једно другом приближе на најмање растојање, и увериће се сами. Без сведока, наравно.

А сада се Јово Тошевски осмелио да без спуштања, меког или тврдог, развргне предање на којем се – ни мање, ни више – темељи цела људска цивилизација. Хеј, ко си ти, ниси, ваљда, умислио да си Индијана Џонс?!

Остави скривену Вагину на миру, окрени се и натраг на своју Мушку планету да сецкаш и изучаваш мозгове у лабораторији! Ионако си свуда у мањини.

Усправљањем на две ноге еволуција је сакрила само женске гениталије. Па и ви сте се уздигли, зашто своје нисте успут негде затурили да их лако не налазе, чак се к..чите? А на Вагину ионако непрестано мислите.

(Поговор за књигу Јова Тошевског НАЈВЕЋИ МИТ МОЗГА ЈЕ ЖЕНСКОГ РОДА, издавач „Знање плус”)

Упозорење: У трећем смеру сигурно нећете наћи „свето место”, јер он не постоји. „Ми ништа не обећавамо и то испуњавамо”. (Преузето од Алана Форда, да нас неко не оптужи за крађу).

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар