MEĐU IZMEĐU

ŽENA U MUŠKOM POGLEDU

1.826 pregleda
Pexels

Nauka je dokazala da ovih šest detalja najviše privlači muškarce.

Iako ženama nije baš najprijatnije kad ih muškarci odmeravaju od glave do pete, ne mogu poreći da vole da budu privlačne.A zašto muškarci zapravo gledaju žene iliti – šta je to u izgledu žena što privlači muške poglede?Prema rečima profesorke ženskih i rodnih studija na Univerzitetu Depol, dr Midž Vilson, svaki put kad te muškarac odmerava, zapravo obavlja „procenu reproduktivne sposobnosti“. Laički rečeno, to znači da te podsvesno skenira u potrazi za osobinama koje su najbliskije povezane s dobrim zdravljem i plodnošću.

Ona je za Business Insider otkrila šest odlika koje to posebno signaliziraju.Naravno, privlačno može biti još mnogo toga, od pameti, duhovitosti, uspešnosti do sasvim neočekivanih telesnih obeležja (mladež npr.), zavisno od ukusa, ali ovo je šest dokazanih atraktivnih osobina.Ne iznenađuje da su to osobine koje muški mozgovi prepoznaju u pronalaženju najatraktivnije žene i verovatno će vas i zabaviti. Je li to stvar pećinskog čoveka?

Definitivno. Jača li to seksističke ideale? Da, verovatno.Ali ljudski mozak je ustrojen pre mnogo, mnogo godina i ne može se samo tako promeniti. Na svoj „primitivni način reaguje na određene podražaje, ali to nam daje mogućnost i da idemo u obrnutom smeru: naglašavanjem nekih odlika na telu privući ćemo više muške pažnje. Odeća i kozmetika pritom su nam saveznice…

1. Struk i kuk

Najprivlačniji odnos za muški mozak je 7:10, tvrdi profesorka Vilson. Budući da su struk i kukovi povezani s rađanjem, veći bokovi imaju tendenciju da signaliziraju da ste potencijalna nositeljka deteta i na taj način dodaju vam seksepilnost. Uzak struk dodatno naglašava ovu činjenicu; otuda i popularnost steznika kojim se struk stezao kroz istoriju, kao zaobljenih bokova slavnih osoba poput Kim Kardašijan i Bijonse.

2. Visok glas

Prema članku iz 2014. godine objavljenom u naučnom časopisu Plos One, muškarce više privlače žene s visokim glasom. Razlog? Naučnici sa Univerzitetskog koledža u Londonu otkrili su da glasovi višeg tona imaju tendenciju korelacije s manjim telima kod žena, što je povezano s fizičkom kondicijom (premda znamo da to nije zlatno pravilo).

3. Duga sjajna kosa

Svi znamo da je duga, gusta i sjajna kosa zdrava kosa, stoga ne čudi što je Vilson to identifikovala kao jedan od ključnih činilaca koje muškarci obično traže kada traže zdrave potencijalne partnerke.

4. Biserno beli zubi

Ako se već niste uverili u prednosti lepog osmeha, pokazalo se da su ljudi koji se redovno osmehuju obično srećniji i, u čemu ćete se sigurno složiti, sve nas privlače srećni ljudi. Međutim, muškarci smatraju da su beli zubi privlačni zbog veze između boje zuba i zdravlja zuba, ali i mladosti.

5. Sve prirodno

Ako već niste dovoljno zbunjeni o tome šta društvo misli o ženama koje se šminkaju, istraživanja pokazuju da dečki zapravo preferiraju žene koje nose 40 odsto manje kozmetike. Drugim rečima, prirodan izgled je seksi, ali malo sjaja za usne i maskare nikad nikome nisu škodili.

(Pixabay)

6. Crveno, crveno

Crvena je univerzalno povezana sa seksom, strašću i požudom sa dobrim razlogom; naučnici su dokazali da to zapravo povećava naš faktor privlačnosti. Postoji mnogo različitih pretpostavki za to, ali jedna je da kada smo uzbuđeni, zarumeni nam se lice, ali i u naše genitalije, bradavice i usne navali krv, te one postaju intenzivnije crvene. Oponašajući to tako što ćete staviti crveni ruž za usne, možeš signalizirati potencijalnom udvaraču da ste spremni za seks.

(Izvor 24sedam)

O autoru

administrator

Ostavite komentar