MEĐU IZMEĐU

ŽENE NE VOLE DIZANJE

214 pregleda

Ne postoje vežbe koje su namenjene isključivo pripadnicima muškog ili ženskog pola.Ipak, žene ponekad izbegavaju neke vežbe, naročito one koje uključuju dizanje tegova.Najčešće veruju da je to opasno ili da će ih učiniti muškobanjastima. To su samo mitovi u koje mnogi veruju, a ne bi trebali. Dizanje tegova ima brojne zdravstvene prednosti.

Najveće brige žena koje žele da dižu tegove, a koje zapravo ne treba da postoje:

Postaće muškobanjaste

Ženama je teže da izgrade mišiće zbog niskog nivoa testosterona, hormona odgovornog za rast mišića. Upravo zbog toga moraju da ulože mnogo više napora. Umereni treninzi koji uključuju vežbe snage dva do tri puta nedeljno nikoga neće učiniti muškobanjastim.

Opasno je

Trening snage može prouzrokovati povrede ako se vežbe ne izvode pravilno ili se diže veća težina nego što je osoba sposobna da podnese. Dizanje tegova nije ništa opasnije za žene u odnosu na muškarce. Dizanje tegova smanjuje rizik od osteoporoze, čestog problema starijih žena koji se odnosi na kosti.

Unositi dosta proteina

Proteini su jedan od tri vitalna makronutrijenta i neophodni su za gubitak kilograma i rast mišića. Ali ne morate da preterujete sa proteinima kad trenirate snagu. Uravnotežena ishrana i tanjir pun proteina, masti, ugljenih hidrata i vlakana sasvim su dovoljni.

Samo lagane tegove

Na početku je važno krenuti sa laganim opterećenjem, ali vremenom treba povećavati težinu koju dižete. Treniranje sa istom težinom usporava napredak.

Sati da se vide rezultati

Nije potrebno utrošiti sate i sate da biste videli rezultate, već izazvati telo. Problem je što mnoge žene izvode vežbe s laganim tegovima jer veruju da će ih teški učiniti muškobanjastima. To je razlog zbog kog ne vide rezultate. Važno je izazvati telo i eksperimentisati sa vežbama da biste došli do željenog cilja.

(Izvor N1)

O autoru

administrator

Ostavite komentar