MEĐU IZMEĐU

ŽENSKI SELFI U KOSMOSU

156 pregleda

Astronautkinja agencije NASA – Džesika Majr – napravila je verovatno najegzotičniji selfi na svetu, pa ga sa pratiocima podelila na svom Tviter nalogu. Ona je od septembra 2019. godine deo posade Internacionalne svemirske stanice, a u januaru se zaputila u dve šetnje po kosmosu. Dok je plutala uspela je da napravi i nekoliko fotografija, i da onima koji su ostali na Zemlji približi svet izvan sveta.

U tvitu piše da je koristila „nikon D5” sa 28-milimetarskim sočivom, koji se nalazio u zaštitnoj kutiji. Jedna od fotografija snimljena je u tradicionalnom selfi stilu, budući da je Majr kameru usmerila direktno ka svom licu, dok se na staklu njenog šlema vidi Zemlja. Na drugoj fotografiji je njen odraz u solarnoj ploči stanice, koju je tom prilikom iskoristila kao ogledalo.

Ilustracija (Futurism)

Ona, ipak, nije prva koja je napravila selfi u svemiru, budući da je to učinio Baz Oldrin daleke 1966. Godine u toku misije „Džemini 12”. Iako je prošlo više od 50 godina od prvog selfija u kosmosu, i dalje je teško zamisliti bolje okruženje za fotografiju, pa eto razloga za svemirski turizam.

(Izvor PC Press)

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar