МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ЖЕНСКИ СЕЛФИ У КОСМОСУ

Илустрација (Futurism)

Астронауткиња агенције НАСА – Џесика Мајр – направила је вероватно најегзотичнији селфи на свету, па га са пратиоцима поделила на свом Твитер налогу. Она је од септембра 2019. године део посаде Интернационалне свемирске станице, а у јануару се запутила у две шетње по космосу. Док је плутала успела је да направи и неколико фотографија, и да онима који су остали на Земљи приближи свет изван света.

У твиту пише да је користила „никон Д5” са 28-милиметарским сочивом, који се налазио у заштитној кутији. Једна од фотографија снимљена је у традиционалном селфи стилу, будући да је Мајр камеру усмерила директно ка свом лицу, док се на стаклу њеног шлема види Земља. На другој фотографији је њен одраз у соларној плочи станице, коју је том приликом искористила као огледало.

Илустрација (Futurism)

Она, ипак, није прва која је направила селфи у свемиру, будући да је то учинио Баз Олдрин далеке 1966. Године у току мисије „Џемини 12”. Иако је прошло више од 50 година од првог селфија у космосу, и даље је тешко замислити боље окружење за фотографију, па ето разлога за свемирски туризам.

(Извор PC Press)

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар