MEĐU IZMEĐU

ZMIJE S KLITORISOM

300 pregleda
EPA

Australijski naučnici ustanovili su da ženke zmija imaju klitoris, prenosi BBC istraživanje koje je prvo pružilo ispravne anatomske opise njihovih genitalija. Zmijski penisi proučavaju se desecenijama, ali je ženski polni organ bio zanemaren. Megan Folvel, doktorandkinja rukovoditeljka istraživanja, rekla je da se klitoris nalazi u repu.

Zmije imaju dva pojedinačna klitorisa, odvojena tkivom i skrivena na donjoj strani repa. Organ s dvostrukim zidom sastoji se od živaca i crvenih krvnih zrnaca, a tkivo je slično erektilnom. Folvel je izjavila da je sa istraživanjem počela zbog toga što joj dosadašnja nisu imala smisla: „Znam da [klitoris] postoji kod mnogih životinja i nema smisla da ne bude kod svih”.

Njen tim je zatim to provjerio na raznim zmijama, secirajući ukupno devet vrsta. Do sada su naučnici verovali da je seks kod zmija uglavnom povezan s prisilom i da mužjak zmije prisiljava na parenje”, objasnila je ona. „Ali sada s pronalaskom klitorisa možemo početi više gledati prema zavođenju i stimulaciji kod zmijskog parenja.Primijetila je da je kod nekih vrsta zmija klitoris krhak i posebno malen – manji od milimetra. Takođe je prevladavalo uverenje da ženke imaju manju verziju muškog polnog organa, kao što je slučaj kod varana. Tako su u nekim prethodnim studijama o interseksualnim zmijama naučnici penis pogrešno označili kao klitoris.

(Indeks)

O autoru

administrator

Ostavite komentar