MEĐU IZMEĐU

VANZEMALJCI NISU BILI!

83 pregleda

Dokaza o vanzemaljskom prisustvu na Zemlji nema, tvrdi glasnogovornik Pentagona general-major Patrik Rajder. On je odgovorio na pitanje novinara koji je sugerisao da će „s obzirom na ciklus vesti”, svaka objava o vanzemaljcima ili vanzemaljskom životu vjerovatno proći nezapaženo. „Istina je tamo negđe, mi nemamo dokaze koji ukazuju na to da je vanzemaljski život posetio našu planetu”, kazao je sekretar za medije u Pentagonu. Poruka je bila u skladu s ranijim izveštajem Pentagona u kojem su odbačene tvrdnje da postoje znaci vanzemaljskog života i da se američka vlada urotila da ih sakrije od javnosti.

U martu je u dokumentu iz Ureda za rešavanje svih domenskih anomalija (AARO) u sklopu Pentagona navedeno da nisu pronađeni dokazi o neidentifikovanim anomalnim fenomenima (UAP), što je vojni naziv za neidentifikovane leteće predmete (NLO). AARO je osnovan 2022. godine da bi se rešili izveštaji o NLO-ima. Pokrivajući period od 1945. godine do oktobra 2023. godine, to je bio najsveobuhvatniji izveštaj koji je Pentagon ikad objavio na tu temu i još jedan slučaj u kojem je negirao tvrdnje što se odnose na vanzemaljske letelice.

Istraživači nisu pronašli dokaz da je bilo koja istraga američke vlade ili „istraživanje pod pokroviteljstvom akademske zajednice ili službena komisija za pregled potvrdila da je bilo koje viđenje NLO predstavljalo vanzemaljsku tehnologiju”. U izveštaju se navodi da su tvrdnje o tajnim vladinim programima reverznog (obratnog) inženjenjerstva vanzemaljske tehnologije zasnovani na dezinformacijama. Dojave o letećim predmetima ili vanzemaljskim letelicama rezultat su pogrešne identifikacije običnih pojava, navodi se u izveštaju.

Tvrdnje Pentagona da vanzemaljci nisu nikad bili na Zemlji u pitanje su doveli nezavisni istražitelji zagovornici zavera koji su uvereni da vlada skriva dokaze vanzemaljskog života. Ranije su tri vojna veterana svedočila na saslušanju u Kongresu o NLO-ima, a među njima je bio bivši obaveštajni oficir vazduhoplovstva  Dejvid Graš. On tvrdi da je američka vlada vodila tajni višedecenijski program reverznog inženjerstva koristeći vanzemaljske letelice. Dodao je da su SAD došle do neljudske biologije na navodnim mestima pada.

Upitan o Grašovim iskazima otprilike mesec kasnije, glasnogovornik Pentagona je rekao da Ministarstvo odbrane „nije otkrilo nijednu poverljivu informaciju koja bi potkrepila tvrdnje da su bilo kakvi programi u vezi posedovanja ili reverznog inženjerstva vanzemaljskih materijala postojali u prošlosti ili da postoje trenutno“. U septembru je Ministarstvo pokrenulo veb stranicu za deklasifikovane informacije o letećim predmetima, koja omogućuje sadašnjim i bivšim nameštenicima američke vlade, članovima službi i licima pod ugovorom da ustupe izveštaje na privatne i sigurne načine.

(Kliks)

O autoru

administrator

Ostavite komentar