MEĐU IZMEĐU

DA LI ŽENE SAMO TO ŽELE?

464 pregleda

Iako je veličina polnog organa nešto zbog čega je većina muškaraca često anksiozna, pitanje koje je se stalno postavlja jeste: Da li je ona, zaista, toliko važna? Nova studija sa Univerziteta u Kentu otkrila je da to nije razlog za prekid veze. Prema nalazima, muškarci ne treba da se brinu jer je istraživanje otkrilo da „žene ne stavljaju veliki naglasak na veličinu penisa”, piše Daily Star. Istraživači su procenili popularnost 265 seksualnih igračaka, gledajući veličinu, materijal, cenu i ocene. Utvrđeno je da obim nadmašuje dužinu kada su u pitanju ženske preferencije.

Journal of Sex Research objavio je da oni koje žene najviše vole imaju prosečan od 12 centimetra. Poređenja radi, prosečni penis u erekciji dostiže oko 11,6 centimetra. A druga istraživanja pokazala su da je prosečna veličina penisa iznosi oko 13,58 centimetera širom sveta sveta. Ali studija je pokazala da je dužina igračke znatno veća od prosečnog penisa, 17,95 centimetra. U časopisu piše: „Suprotno onome što smo očekivali, nismo našli nikakvu sklonost ka proizvodima s realističnim značajem, osim postojanja žilaste teksture”.

Međutim, istraživači su priznali da su se oslanjali samo na jedno prosečno merenje veličine penisa da bi uporedili svoje nalaze. „Shvatamo da ova studija sama po sebi možda nije tačna, s obzirom na mnoge metodološke teškoće u određivanju prosečne veličine penisa pa je potreban oprez kada se razmatraju predstavljeni rezultati koji upoređuju naš uzorak sa stvarnošću”, napisali su.

(Ilustracija Dimitrij Meljnikov/Shutterstock)

(B92)

O autoru

administrator

Ostavite komentar