MEĐU IZMEĐU

LJUDI ZA HILJADU GODINA!

364 pregleda

Izgled ljudske vrste se kroz istoriju menjao više puta, ali su sve dosadašnje promene bile minorne u poređenju sa onom koja nas očekuje u budućnosti. Ako je verovati veštačkoj inteligenciji, čovek će za 1.000 godina izgledati potpuno drugačije, a ljudsku vrstu će činiti dve podvrste – kiborzi i vanzemaljcima slični. Mnogi se s vremena na vreme zapitaju kako će pripadnici ljudske rase izgledati u budućnosti – hoće li zadržati makar delić sadašnjeg fizičkog izgleda ili će se pretvoriti u robote.

Zahvaljujući veštačkoj inteligenciji više nema potrebe nagađati – slika čoveka za 1.000 godina je toliko zastrašujuća da je možda bilo bolje da niko nikada nije ni postavio ovo pitanje, ni u sebi, a ni naglas. Na osnovu upita radoznalih zaposlenih portala Uniland, softver sa veštačkom inteligencijom Midjourney načinio je seriju fotografija koje prikazuju čoveka u narednom milenijumu, odnosno 3024. godine. Malo je reći da je rezultat šokantan! Lice čoveka budućnosti jedva da podseća na lice danas.

Kompletno prekriveno šumom kablova i drugih elektronskih komponenti poput čipova, kože gotovo da i nema (a na mestima gde je ima je ona sive boje), a pogled je prazan i hladan. Čovek budućnosti više podseća da visokotehnološki skelet iz naučnofantastičnih filmova, nego na živu, razumnu i emocionalno inteligentnu osobu. Međutim, softver nije predvideo da će tako izgledati svi ljudi, ovakav fizički izgled imaće tek deo stanovništva Zemlje. Drugi deo će, takođe, doživeti veliku transformaciju, ali nešto drugačiju. Kome li će se posrećiti više?

Lobanje drugog dela čovečanstva postaće slične lobanjama vanzemaljaca: biće mnogo šire u gornjem delu, a uže u donjem, a oči će biti velike i iskošene. Oblik nosa će se promeniti, dok se na glavi neće biti nijedna vlas kose. Prema mišljenju softvera, ovakva promena biće posledica globalnih klimatskih promena na Zemlji.

(Ilustracija Twitter printscreen/Peer Community Hub, Your News Network Zone)

(RT Balkan)

O autoru

administrator

Ostavite komentar