MEĐU IZMEĐU

ČUVENA NAGRADA SRBINU

370 pregleda

Knjiga Biocivilisations: A New Look at the Science of Life, Galaksijinog autora dr Predraga Slijepčeviča, objavljena je u maju 2023. godine u izdanju Chelsea Green Publishing. Ova originalna interpretacija nauke o živom svetu izazvala je pozitivne reakcije vodećih eksperata, uključujući Džejmsa Šapira (Univerzitet Čikago), Denisa Nobla (Univerzitet Oksford), Františeka Baluške (Univerzitet Bon) i Brusa Klarka (Tehnički univerzitet Teksas). Knjiga je atraktivna ne samo za eksperte nego i za javnost generalno jer reinterpretira egzistencijalne izazove sa kojima se moderno čovečanstvo suočava u svetlu novog tumačenja biološke nauke.

Vandana Šiva, svetski poznata aktivistkinja, nazvala ju je „vitalnom za na naše vreme” i sugerisala da treba da se čita u školama. Dorion Segan, autor i sin poznatih naučnika Karla Sagana i Lin Margulis, okarakterisao je kao „početak kopernikanske revolucije u biologiji”. Pozitivne recenzije Biocivilizacija objavili su The Times Literary Supplement i The Biologist, časopis The Royal Society of Biology, a i neki američki listovi i portali. Kruna uspeha su dve nagrade nedavno dodijeljene dr Predragu Slijepčeviću.

Prva je američke organizacije Nautilus Book Awards: zlatna medalja u kategoriji Restorative Earth Practices. Detalji se mogu naći na https://www.nautilusbookawards.com/ Druga je britanskog udruženja The Scientific and Medical Network za knjigu godine 2024. koja je uručena dobitniku 13. jula na godišnjem skupu.

O autoru

administrator

Ostavite komentar