MEĐU IZMEĐU

I UJUTRU I UVEČE POD TUŠ

267 pregleda

Večita je dilema oko toga da li je zdravije tuširati se ujutro ili naveče. Svetski dermatolozi konačno su dali odgovor na ovo pitanje i rešili mnoge dileme.

Hoćete li otići pod tuš čim otvorite oči ili ste jedan od onih koji ne mogu zamisliti odlazak u krevet ukoliko se prethodno nisu istuširali, stvar je navike. Stručnjaci otkrivaju koja je od te dve navike bolja za telo.Ako ste među onima koji se probude masnog lica, onda je prva stvar za kojom posežete kozmetika za čišćenje. S druge strane, ako imate suvu kožu, čeznete za jutarnjim umivanjem. Isto vredi i kad je reč o tuširanju, piše „Mbg.Ako se tuširate  samo tokom jutra, možda u krevet idete s bakterijama na koži.

„Nekoliko minuta pod tušem može uspešno otkloniti jutarnji umor i razbuditi vas”, kaže dermatolog Loreta Ciraldo.

Ako se teško budite, jutarnji tuš je možda upravo ono što vam treba kako biste nabacili osmeh na lice. Kako biste postigli šok organizma, pokušajte se ispirati hladnom vodom. Studije su pokazale da hladan tuš ujutro podstiče dnevnu produktivnost.Jutarnji tuš će vas razbuditi, dok će vas večernji pripremiti za spavanje.

„Mnogi smatraju da večernje tuširanje smiruje čula nakon napornog dana”, kaže Ciraldova.

To potvrđuju i istraživanja koja navode kako kupka ili tuš sat vremena pre spavanja smanjuju temperaturu jezgre tela i pomažu da se naspavate.Hoćete li se tuširati ujutro ili pre spavanja, zavisi samo od vas kao i od pitanje koliko često bi trebalo da se tuširate.

„To je lična stvar i može se menjati iz dana u dan, zavisno od aktivnosti, ističe Ciraldova.

Takođe, možete se tuširati i posle buđenja i pre spavanja, zavisno od okoline u kojoj boravite, tipa kože i aktivnostia kojima se bavite. Međutim, ako baš treba izabrati stranu, čini se da večernje tuširanje ima više prednosti, piše „Kliks.

(Izvor Sputnjik)

O autoru

administrator

Ostavite komentar