МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ДРУГОГ ТАЛАСА НЕЋЕ БИТИ

724 pregleda

Треба нагласити да ултраљубичасто (UV) и икс (Х) зрачење одређују енергетски биланс вируса на Земљи. Са повећањем њихове снаге смањује се снага вируса.

После три године мале активности, на велико изненађење 29. маја 2020. године у 7,24 часа започела је велика активност Сунца изражена у експлозији класе М. Код претходних циклуса активности експлозије су започињале у првој години са класом Б, у другој години класом Ц, а тек у трећој години достизало је класу М. Експлозије класе М сматрају се снажним експлозијама о којима се води посебна статистика. Када се експлозија класе М догоди у геоефективној позицији, она представља велики фактор ризика за здравље људи. Ерупције класе М садрже наелектрисане честице Сунчевог ветра које стварају конвекциону електричну струју, а она у садејством са геомагнетским пољем спољну електромагнетну силу.


Прва експлозија М класе после три године мировања

Електромагнетна сила је први покретач свих природних појава у метеорологији и сеизмологији. Без дејства електромагнетне силе коју стварају еруптоване честице сунчевог ветра на Земљи би владао мир. Једноставно речено, не би било ветра, киша, муња, земљотреса и свих других природних појава. Треба нагласити да ултраљубичасто (UV) и икс (Х) зрачење одређују енергетски биланс вируса на Земљи. Са повећањем њихове снаге смањује се снага вируса. Сунце у наредних десет година не може да смањи UV зрачење на овогодишњи минимални ниво, што значи да не треба плашити народ са другим таласом Ковида-19 јер га неће бити. Са експлозијама класе М процес уништавања вируса је започео и он је незаустављив.

Иначе, дневна топлота не убија вирус јер када вирус са дневне температуре уђе у тело човека он улази у средину са температуром од 36 Целзијусових степени и не умире, већ се развија. Вирус убијају ултраљубичасто и икс зрачење.

Милан Т. Стеванчевић

О аутору

administrator

Оставите коментар