MEĐU IZMEĐU

ISTINSKE KRVAVE SUZE

388 pregleda

Doktori su dijagnostikovali stanje kao idiopatsko, odnosno da je nepoznat uzrok. Čitav slučaj objavljen je u uglednom medicinskom časopisu BMJ Case Reports.

 

Devojčici u Indiji dijagnostikovan je redak idiopatski slučaj hemolakrije, prisustva krvi u suzama.Jedanaestogodišnjakinju je u bolnicu u Nju Delhiju dovela majka, zabrinuta za ćerku koja je prethodnih nekoliko dana iz oba oka lučila krvave suze.Majka je doktorima rekla da su se suze spontano pojavljivale dva do tri puta dnevno i da nisu bile rezultat plakanja.

Stručnjaci su utvrdili da devojčica nije u prošlosti imala nikakva oboljenja koja bi mogla biti povezana sa hemolakrijom.Devojčica je ostala na posmatranju nekoliko dana tokom kojih se takođe dešavalo da dva do tri puta dnevno luči suze sa tragovima krvi.Urađen je niz testova. Opšti pregled pokazao je dobro zdravstveno stanje, a devojčica je imala savršen vid i očni pritisak.Krvna slika joj je bila dobra, a na skeneru nisu primećene nikakve anomalije. Žlezde su bile normalne, a suze na analizama takođe nisu pokazale ništa neuobičajeno sem prisustva krvi u njima.

Na kraju, doktori su dijagnostikovali njeno stanje kao idiopatsko, odnosno da je nepoznat uzrok. Čitav slučaj objavljen je u uglednom medicinskom časopisu BMJ Case Reports.Hemolakrija se najčešće povezuje sa bakterijskim konjuktivitisom, ali kod žena može da bude uzrokovano disbalansom hormona. Takođe, može da bude znak tumora.

(Izvor RTS)

O autoru

administrator

Ostavite komentar