МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ИСТИНСКЕ КРВАВЕ СУЗЕ

390 pregleda

Доктори су дијагностиковали стање као идиопатско, односно да је непознат узрок. Читав случај објављен је у угледном медицинском часопису BMJ Case Reports.

 

Девојчици у Индији дијагностикован је редак идиопатски случај хемолакрије, присуства крви у сузама. Једанаестогодишњакињу је у болницу у Њу Делхију довела мајка, забринута за ћерку која је претходних неколико дана из оба ока лучила крваве сузе. Мајка је докторима рекла да су се сузе спонтано појављивале два до три пута дневно и да нису биле резултат плакања.

Стручњаци су утврдили да девојчица није у прошлости имала никаква обољења која би могла бити повезана са хемолакријом. Девојчица је остала на посматрању неколико дана током којих се такође дешавало да два до три пута дневно лучи сузе са траговима крви. Урађен је низ тестова. Општи преглед показао је добро здравствено стање, а девојчица је имала савршен вид и очни притисак. Крвна слика јој је била добра, а на скенеру нису примећене никакве аномалије. Жлезде су биле нормалне, а сузе на анализама такође нису показале ништа неуобичајено сем присуства крви у њима.

На крају, доктори су дијагностиковали њено стање као идиопатско, односно да је непознат узрок. Читав случај објављен је у угледном медицинском часопису BMJ Case Reports. Хемолакрија се најчешће повезује са бактеријским коњуктивитисом, али код жена може да буде узроковано дисбалансом хормона. Такође, може да буде знак тумора.

(Извор РТС)

О аутору

administrator

Оставите коментар