МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ЛЕКОВИ ЗА ДУЖИ ЖИВОТ

Владимир Хавинсон (Youtube)

Владимир Хавинсон, кога је одликовао Владимир Путин, а био је номинован и за Нобелову награду, тврди да пептидни препарати продужавају живот, јачају имунитет и обнављају ендокринолошки систем.

У Русији су већ доступни револуционарни лекови који продужавају живот за чак 40 година, тврди угледни професор Института за биорегулацију и геронтологију у Сант Петербургу, Владимир Хавинсон. Овај светски познати геронтолог, је за своје откриће био номинован и за Нобелову награду 2011. године, а председник Русије Владимир Путин га је за заслуге у научном раду одликовао највишим признањем. Његови експерименти су показали да увођење такозваних пептидних препарата продужава живот за 30 до 40 процената. Пептиди јачају имунитет и обнављају ендокринолошки систем.

Професор Хавинсон се овом револуционарном темом бави још од осамдесетих година, када су совјетски војници услед изложености радијацији показали знаке превременог старења и када је било потребно пронаћи начин да се процес старења преокрене. Хавинсон указује и да је неопходно направити и „генетски пасош и видети да ли човек има предиспозиције за рак. Ако постоји такав ген, ови препарати могу да успоре генетску активност. Хавинсон каже да је данас доступно шест лекова који се заснивају на такозваној „теорији пептидне технологије, која у интеракцији с ДНK повећава производњу протеина, што продужава животни век.

Пептиди су природни препарати који се састоје од аминокиселина, објашњава професор Хавинсон. Реч је о материјама у чије молекуле су уграђени ланци више аминокиселина, повезане међусобно пептидним везама. Утврдили смо да пептиди регулишу активност гена путем комплементарног везивања са одреденим делом ДНK. Они преносе информације строго одређеном типу ћелија, што значи да пептид делује на строго дефинисани тип ткива или органа. Пептиди могу бити природни по пореклу и налазе се у нашој свакодневној исхрани, или могу бити синтетичке хемикалије које се производе у лабораторији. Њихова снага је у томе што делују на одгађање првих знакова старења и регенеришу ћелије људског организма.

звор Информер)

О аутору

Stanko

Оставите коментар