MEĐU IZMEĐU

PEVANJE POD TUŠEM ZDRAVO

300 pregleda

Svaki peti čovek peva pod tušem, pokazala je australijska studija. Bez obzira kakv su vaše vokalne sposobnosti, ova aktivnost osim što usrećuje ima i zdravstvenih dobrobiti.Pevanje pod tušem je zdravo kažu naučnici i može da pomogne da se osećamo bolje.

Snižava krvni pritisak

Pevanje deluje smirujuće na naše telo i um i može da pomogne u normalizaciji krvnog pritiska. Ujedno smanjuje nivo kortizola, hormona koji podiže šećer u krvi i krvni pritisak.

Poboljšava imunološki sistem

Prema rečima naučnika, pevanje povećava imunoglobulin A koji štiti od infekcija.

Smanjuje stres

Drugo istraživanje u Švedskoj pokazalo je da pevanje deluje smirujuće i može usporiti rad srca. I pomaže telu da oslobodi oksitocin koji može da podigne raspoloženje i pomogne kod teskobe.

Može da ublaži bol

Naše fizičko i psihološko zdravlje su povezani. Izvođenje omiljene pesme može vas smiriti i pomoći da se bolje nosite s bolom.Pevanje, takođe, podstiče vaše telo da oslobađa endorfine i ublažava neprijatne osećaje.

Pomaže da ostanemo u formi

Kad pevate, koristite mnoge mišiće lica i vrata. Druge vežbe ne mogu da dopru do ovih delova našeg tela, a pevanje pod tušem je jedan od najlakših i najprijatnijih načina za održavanje forme ovih mišića.

U kupatilu glas zvuči bolje

Akustika pod tušem čini ga savršenim mestom za pevanje. Pločice u kupatilu ne upijaju zvuk, zbog čega će se vaš glas duže čuti. Budući da je tuš kabina obično mala, vaš glas će zvučati jače i dublje, prenosi Bright Side.

(Izvor N1)

O autoru

administrator

Ostavite komentar