МЕЂУ ИЗМЕЂУ

АКО ИМАШ „О” НЕЋЕ ТЕ КОРОНА

292 pregleda

Kрвна група може да нас заштити од коронавируса.

Прелиминарни резултати испитивања који су у току показују да људи са одређеном крвном групом могу имати извесну заштиту против новог корона вируса. У априлу, недуго након што је почела пандемија, фирма за генетичко тестирање 23andMe понудила је своје услуге како би научницима помогла да боље разумеју како генетика може да игра улогу у томе зашто неки људи који оболе од новог корона вируса развију тешке инфекције, док други имају само благе или умерене симптоме или их уопште немају, преноси Фокс њуз.

Kомпанија је објавила ране резултате студије у којој је учествовало више од 750.000 учесника. Откривено је да крвна група О наводно може бити заштита против новог вируса, јер први резултати показују да је код људи са том крвном групом осам до 19 одсто мања вероватноћа да буду позитивни на ковид-19 у поређењу са осталим крвним групама.

Резултати ове студије су у складу са другим истраживањима о томе како човекова крвна група може играти улогу у подложности вирусима. На пример, студија из Kине која је објављена у марту је, такође, открила да ће они са крвном групом О бити отпорнији на корона вирус, док би они са крвном групом А могли бити више изложени ризику.

(Извор Б92)

О аутору

administrator

Оставите коментар