MEĐU IZMEĐU

NAJEVTINIJI PAMETNI TV

187 pregleda

Iako mnogi misle da je Sjaomi orijentisan samo na mobilne telefone, ovaj kineski gigant jedan je od lidera u prodaji televizora. Nedavno su predstavili iznenađujuće jeftin televizor.

Prvi kvartal 2020. godine karakteriše pad prodaje televizora, ali u slučaju Sjaomija to nije slučaj. Kompanija je prodala 3% više televizora u odnosu na prethodnu godinu.

„Rezultati istraživačke kompanije ,AVC’, za prvi kvartal 2020. godine pokazuju da su ,Sjaomiove’ isporuke televizora u kontinentalnu Kinu zauzele prvo mesto u petom uzastopnom tromesečju, a na svetskom nivou plasirale su se u prvih pet, navedeno je u bilansu koji kompanija objavljuje za prvi kvartal ove godine.

Želeći da ostane na tom nivou, Sjaomi se odlučio za 43-inčnu televiziju po veoma niskoj ceni: 1,099 juana u Kini, što bi u evrima iznosilo oko 141 €, a u dolarima, oko 154. Odnosno, nešto manje nego što koštaju pametni telefoni, u zavisnosti od marke i države.Sjaomi već ima druge 43-inčne modele poput E43Ks, E43C i E43A, a svi su koštali 1.199 juana, prenose mediji.Novi E43K model je 100 juana jeftiniji, jer ne sadrži blutut, već konvencionalni daljinski upravljač sa infracrvenim predajnikom.

Ahilova peta novog proizvoda mogla bi biti rezolucija koja je relativno niska.

Novi Mi TV opremljen je jednim gigabajtom RAM-a i osam gigabajta stalne memorije, a takođe se povezuje na vaj-faj mreže, može se koristiti kao bežični ekran, ima ulogu monitora za konzole i drugu opremu.

(Izvor Sputnjik)

O autoru

administrator

Ostavite komentar