MEĐU IZMEĐU

JEDARCE ŠTITI OD ZRAČENJA

1.754 pregleda

Za vaše zdravlje neprocenjivo je da u zatvorenom prostoru imate sobne biljke, koje je čak preporučljivo imati u većoj količini, pa tako na svakih devet kvadratnih metara možete postaviti po jednu.

Zagađenje vazduha u zatvorenim prostorima uglavnom je uzrokovano kombinacijom raznih štetnih činioca. Tako se u zatvorenim prostorima može naći formaldehid koji je često prisutan u tepisima, zatim u iverici i izolacijskim penama. Otrovi prete i iz sredstava za čišćenje, adheziva, i dima cigareta.

I fikus uklanja čestice amonijaka, benzena,
formaldehida i trihloretilena iz vaša
četiri zida. Bambus iz okruženja privlači
benzen, formaldehid i trihloretilen.
Zeleni ljiljan, kao i svekrvin jezik, sve su
to sobne biljke protiv zračenja, a vrlo su
lake i jednostavne za održavanje.

Tu je i trihloretilen koji je često prisutan u raznim lakovima i bojama, te benzen kojeg nalazimo u plastici, sintetici i deterdžentima te cigaretama. Razna istraživanja su pokazala da koncentracija ovih štetnih stvari u zatvorenom prostoru može biti i do deset puta veća nego na otvorenom prostoru.

Zbog toga je za vaše zdravlje neprocenjivo da u zatvorenom prostoru imate sobne biljke, posebno sobne biljke protiv zračenja, koje je čak preporučljivo imati u većoj količini pa tako na svakih devet kvadratnih metara možete postaviti po jednu sobnu biljku protiv zračenja.

Fikus, bambus, ѕeleni ljiljan (Vikipedija)

Spatifilum poznatija kao jedarce, svojim će dugim listovima i belim klipastim cvetom ulepšati prostor i atmosferu učiniti romantičnom. Spatifilum traži hlad, a ako lišće počne da se suši, razlog može biti promaja pa proverite i pronađite mu dobro mesto.

Idealna je za uzgajanje u zatvorenom jer upija elektrostatičku energiju te je pretvara u hemijsku energiju koja je njoj potrebna za rast. Osim toga, ovo je prava sobna biljka protiv zračenja i štetnih uticaja jer odstranjuje čestice amonijaka, benzena, formaldehida i trihloretilena.

I fikus uklanja čestice amonijaka, benzena, formaldehida i trihloretilena iz vaša četiri zida. Bambus iz okruženja privlači benzen, formaldehid i trihloretilen. Zeleni ljiljan, kao i svekrvin jezik, sve su to sobne biljke protiv zračenja, a vrlo su lake i jednostavne za održavanje. Kombinacijom ovih biljki u prostorima u kojima boravite smanjit ćete simptome koji se mogu razviti kao posljedica udisanja štetnih materija iz okoline.

(Izvor Danas)

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar