МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ЈЕДАРЦЕ ШТИТИ ОД ЗРАЧЕЊА

Тражи хлад (Википедија)

За ваше здравље непроцењиво је да у затвореном простору имате собне биљке, које је чак препоручљиво имати у већој количини, па тако на сваких девет квадратних метара можете поставити по једну.

Загађење ваздуха у затвореним просторима углавном је узроковано комбинацијом разних штетних чиниоца. Тако се у затвореним просторима може наћи формалдехид који је често присутан у теписима, затим у иверици и изолацијским пенама. Отрови прете и из средстава за чишћење, адхезива, и дима цигарета.

И фикус уклања честице амонијака, бензена,
формалдехида и трихлоретилена из ваша
четири зида. Бамбус из окружења привлачи
бензен, формалдехид и трихлоретилен.
Зелени љиљан, као и свекрвин језик, све су
то собне биљке против зрачења, а врло су
лаке и једноставне за одржавање.

Ту је и трихлоретилен који је често присутан у разним лаковима и бојама, те бензен којег налазимо у пластици, синтетици и детерџентима те цигаретама. Разна истраживања су показала да концентрација ових штетних ствари у затвореном простору може бити и до десет пута већа него на отвореном простору.

Због тога је за ваше здравље непроцењиво да у затвореном простору имате собне биљке, посебно собне биљке против зрачења, које је чак препоручљиво имати у већој количини па тако на сваких девет квадратних метара можете поставити по једну собну биљку против зрачења.

Фикус, бамбус, ѕелени љиљан (Википедија)

Спатифилум познатија као једарце, својим ће дугим листовима и белим клипастим цветом улепшати простор и атмосферу учинити романтичном. Спатифилум тражи хлад, а ако лишће почне да се суши, разлог може бити промаја па проверите и пронађите му добро место.

Идеална је за узгајање у затвореном јер упија електростатичку енергију те је претвара у хемијску енергију која је њој потребна за раст. Осим тога, ово је права собна биљка против зрачења и штетних утицаја јер одстрањује честице амонијака, бензена, формалдехида и трихлоретилена.

И фикус уклања честице амонијака, бензена, формалдехида и трихлоретилена из ваша четири зида. Бамбус из окружења привлачи бензен, формалдехид и трихлоретилен. Зелени љиљан, као и свекрвин језик, све су то собне биљке против зрачења, а врло су лаке и једноставне за одржавање. Kомбинацијом ових биљки у просторима у којима боравите смањит ћете симптоме који се могу развити као посљедица удисања штетних материја из околине.

(Извор Данас)

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар