МЕЂУ ИЗМЕЂУ

МОБИЛНИ САВ У ЕКРАНИМА

Илустрација (Сјаоми)

Кинеска компанија „Сјаоми управо је представила свој нови телефон „ми микс алфа“. Реч је уређају револуционарног изгледа чији се екран налази на свим његовим странама.

 То значи да се дисплеј налази и са предње и са задње стране, као и са бочних страна уређаја. Оно што је такође импресиван податак је да „ми микс алфа“ има камеру, развијену у сарадњи са „Самсунгом”, која долази са системом сензора од укупно 108 мегапиксела, преноси Б 92. Камера је у стању да снима фотографије резолуције 27 мегапиксела!

Телефон нема предњу камеру, јер му није ни потребна, пошто је за фотографисање селфија довољно окренути уређај и употребити главну камеру. Бочни тастери на том телефону не постоје, а иконице које приказују јачину мреже и напуњеност батерије приказане су са стране. „Ми микс алфа” је 5Г паметни телефон који покреће „квалком снепдрагон 855+” процесор. Има 12ГБ РАМ меморије и 512ГБ простора за складиштење података. Уређај напаја батерија капацитета 4.050мАх.

​Као један од потенцијалних проблема новог телефона компаније „Сјаоми“, познаваоци виде издржљивост батерије, будући да толики екран троши много више енергије, као и отпорност екрана на спољашње утицаје. „Ми микс алфа” би у требало да се нађе у продаји у децембру ове године, по цени од 2.800 долара.

(Извор Спутњик)

 

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар