МЕЂУ ИЗМЕЂУ

СРБИ СВЕТСКИ ПРВАЦИ

Победници

На светском првенству у едукативној роботици WER 2018. тим ученика средње школе „Политехника – школе за нове технологије”из Београда освојио је прву награду у међународној конкуренцији, у категорији нерезиденцијалних такмичара.

Тим огледне Основне школе „Владислав Рибникар”освојио је трећу награду у међународној конкуренцији, у категорији „старији основци нерезиденцијални такмицари”, јавља Међународни кинески радио.Екипа из школе „Владислав Рибникар”претходно је на овом такмичењу освојила посебну награду за најбољи наступ (Best Performance Award).

На такмичењу, које је одржано средином децембра у Шангају, учествовало је више од 150.000 учесника из 50 земаља света.Србију су на такмичењу представљали роботичари из „Политехнике”и „Рибникара”– Никола Старчевић, Машан Вучинић и Михаило Марковић, уз подршку менторке Јелене Стојановић, и Марко Колунџија, Игор Стаменковић и Иван Антоковић, у пратњи ментора Ђуре Падана.


Победничка плакета

Преставници „Политехнике – школе за нове технологије”из Београда прошле године су на овом такмичењу освојили посебну награду за најбољу презентацију своје земље и рада у роботици.

Ово је други пут да Србија има представнике на престижном такмичењу у Кини, захваљујући програму „Битка за знање”који спроводи Фонд Б92, а посредством којег су школе у Србији на различитим нивоима укључене у процес дигиталног описмењавања и учења програмирања и кодирања.Одлазак тимова у Шангај омогућио је Фонд Б92 уз подршку донатора: „Мајкрософта”, „Моцарта”, СГС и „Бака”.

(Извор РТС)

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар