MEĐU IZMEĐU

SRBI SVETSKI PRVACI

219 pregleda

Na svetskom prvenstvu u edukativnoj robotici WER 2018. tim učenika srednje škole „Politehnika – škole za nove tehnologije”iz Beograda osvojio je prvu nagradu u međunarodnoj konkurenciji, u kategoriji nerezidencijalnih takmičara.

Tim ogledne Osnovne škole „Vladislav Ribnikar”osvojio je treću nagradu u međunarodnoj konkurenciji, u kategoriji „stariji osnovci nerezidencijalni takmicari”, javlja Međunarodni kineski radio.Ekipa iz škole „Vladislav Ribnikar”prethodno je na ovom takmičenju osvojila posebnu nagradu za najbolji nastup (Best Performance Award).

Na takmičenju, koje je održano sredinom decembra u Šangaju, učestvovalo je više od 150.000 učesnika iz 50 zemalja sveta.Srbiju su na takmičenju predstavljali robotičari iz „Politehnike”i „Ribnikara”– Nikola Starčević, Mašan Vučinić i Mihailo Marković, uz podršku mentorke Jelene Stojanović, i Marko Kolundžija, Igor Stamenković i Ivan Antoković, u pratnji mentora Đure Padana.


Pobednička plaketa

Prestavnici „Politehnike – škole za nove tehnologije”iz Beograda prošle godine su na ovom takmičenju osvojili posebnu nagradu za najbolju prezentaciju svoje zemlje i rada u robotici.

Ovo je drugi put da Srbija ima predstavnike na prestižnom takmičenju u Kini, zahvaljujući programu „Bitka za znanje”koji sprovodi Fond B92, a posredstvom kojeg su škole u Srbiji na različitim nivoima uključene u proces digitalnog opismenjavanja i učenja programiranja i kodiranja.Odlazak timova u Šangaj omogućio je Fond B92 uz podršku donatora: „Majkrosofta”, „Mocarta”, SGS i „Baka”.

(Izvor RTS)

O autoru

Stanko Stojiljković

Ostavite komentar