?> СРПСКА СОЛАРНА КУЋА | Galaksija Nova
МЕЂУ ИЗМЕЂУ

СРПСКА СОЛАРНА КУЋА

Дело београдских студената (Архитектонски факултет)

Дело београдских студената (Архитектонски факултет)

Tим српских студената и њихових ментора у оквиру пројекта „Твист бокс” осмислио је и пројектовао иновативно решење соларне куће које се пласирало у финале такмичења Solar Dechatlon Middle East, следеће године на изложни у „Експо 2020” у Дубаију.

Министар за иновације и технолошки развој др Ненад Поповић посетио је Архитектонски факултет у Београду где је разговарао са студентима и менторима пројекта. Како је рекао, тај пројекат је одличан пример тимског рада и сарадње студената и професора са различитих факултета Београдског универзитета.

„Овај пројекат је пример иновативности и познавања савремених технологија младих српских студената. Они су показали да имају таленат да пројектују иновативна решења која могу да промене начин живота људи у будућности”, истакао је министар Поповић.

У пројекту „Твист бокс” учествовало је више од 100 студената и професора са Архитектонског, Електротехничког, Машинског, Технолошког и Шумарског и Факултета организационих наука у Београду. „Желимо што више оваквих пројеката, где имамо пример успешног тимског рада шест факултета и сто студената. Они су наши абасадори науке и примењивог знања”, нагласио је Поповић.

Као важну чињеницу он је истакао да ће сви павиљони са такмичења и соларна кућа бити изложени и током светске изложбе „Експо 2020” која се 2020. године одржава у Дубаију. „Зато позивам представнике приватног сектора да подрже овај пројекат, јер је то одлична прилика за њихову промоцију на тржишту Блиског истока”, нагласио је министар Ненад Поповић.

(Извор Танјуг)

О аутору

Станко Стојиљковић

Оставите коментар