МЕЂУ ИЗМЕЂУ

ЗЛОЧЕСТИ ВАНЗЕМАЉЦИ

Depositphotos/Innovari

Depositphotos/Innovari

У Млечном путу можда постоје четири ванземаљске цивилизације које би могле да нападну нашу планету, наводи у студији студент докторских студија на Универзитету у Вигу у Шпанији Алберто Кабаљеро.

У студији објављеној у Међународном часопису за астробиологију истраживач Алберто Кабаљеро наводи да је такозвани сигнал WoW!, који је први пут детектован радио-телескопом 1977. године, био дугачак рафал радио-енергије који је трајао скоро минут и можда је потицао са звезде налик Сунцу удаљене 1.800 светлосних година од Земље. Сигнал је први пут детектовао телескоп Big Ear на Државном универзитету у Охају и сматра се најбољим кандидатом за сигнал ванземаљског живота откако су људи почели да трагају за доказима о ванземаљским цивилизацијама пре више од 60 година, преноси Њујорк тајмс”.

Кабаљеров рад, под насловом „Процена распрострањености злонамерних ванземаљских цивилизација”, има „нека ограничења”. Истраживање није рецензирано, а рад се сматра више као „мисаони експеримент”. Алберто Кабаљеро, студент докторских студија на Универзитету у Вигу, наводи да су шансе за инвазију ванземаљаца на нашу планету веома мале. Он упозорава научнике да буду опрезни у коришћењу праксе „размене порука ванземаљске интелигенције” из страха да би то могло изазвати инвазију ванземаљаца.

Међутим, Кабаљеро признаје да су шансе да ванземаљци збришу људску врсту отприлике исте као да планета буде уништена астероидом. Он наводи да се такав догађај дешава сваких 100 милиона година, тако да су људи за сада највероватније безбедни. Бавећи се студијом, Кабаљеро је истраживао људске „инвазије” у друге земље у последњих 50 година. Затим је искористио те податке и применио их на број познатих егзопланета у нашој галаксији, за који је италијански научник Клаудио Маконе проценио да износи око 15.785. Користећи учесталост људских сукоба која се смањила у последњих пола века како је технологија напредовала и примењујући математику на свемир, Кабаљеро процењује да би у нашој галаксији могле постојати четири „злонамерне” ванземаљске цивилизације. „Не познајемо ум ванземаљаца. Ванземаљска цивилизација може имати мозак са другачијим хемијским саставом и можда немају нашу емпатију или могу бити склони психопатолошком понашању”, рекао је он за Vice.

Америчка влада последњих месеци озбиљно се бави знаковима ванземаљског живота, иако још нема дефинитивних доказа. У привременом извештају који су прошле године објавили обавештајни званичници наведено је да су регистрована 144 авиона или других уређаја који су летели мистериозним путањама или брзинама. У свим истраженим догађајима било је премало информација да би истраживачи шире описали природу инцидента.

(Извор Спутњик)

О аутору

Stanko

Оставите коментар